Експерти не пробачили голові ЛОДА пасивну позицію щодо «сміття Садового» на початку року

Понеділок, 22 січня 2018, 13:11
Голова Львівської ОДА Олег Синютка спустився у рейтингу українських губернаторів.
Експерти не пробачили голові ЛОДА пасивну позицію щодо «сміття Садового» на початку року

Як ми повідомляли, Комітет виборців України склав "Рейтинг діяльності голів ОДА за 2017 рік". Порівняно з минулим роком, голова ЛОДА опустився з 2 на 5 місце.

Однією з ключових проблем Львівщини в 2017 році експерти назвали сміттєву кризу в Львові. Фахівці вказали, що, хоч це і не є прямою відповідальністю ОДА, однак, на їх думку, облдержадміністрація мала більш суттєво сприяти проведенню заходів із врегулювання питання вивезення сміття.

Щодо взаємодії із обласною радою, експерти вказали на низку одіозних рішень з боку депутатського корпусу, що були прийняті впродовж року. Зокрема, про звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо повернення графи «національність» у державних реєстраційних документах.

Експерти відзначили проблеми області в питанні подолання корупції. Зокрема, на митниці. На початку червня військова прокуратура затримала начальника відділу Міжрегіональної митниці ДФС України під час ймовірного одержання хабаря. У листопаді на Львівщині правоохоронці затримали за підозрою в отриманні хабаря двох працівників Державної міграційної служби України та Державної фіскальної служби. Зокрема, було затримано керівника міграційної служби міста Червонограда і працівника ДФС Дрогобича. Також було згадано про затримання на початку липня за підозрою в отриманні хабаря керівника відділу Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Усі ці негаразди, тим не менш не дозволили голові ЛОДА залишити першу п‘ятірку рейтингу.

Зі слів експертів, можна відмітити одразу декілька головних успіхів голови ЛОДА. Так, минулого року на Львівщині за рік було відремонтовано майже 600 км автошляхів. За даними ОДА в 2017 році за рахунок залучення інвестицій було створено понад 8 тис. робочих місць. Всього в області було реалізовано понад 1,8 тис. проектів регіонального розвитку. Серед іншого за рік було відкрито 9 нових шкіл, що є рекордним показником. У рамках енергомодернізації було відкрито 5 сонячних та 1 вітрову електростанції.

comments powered by HyperComments