Екс-очільнику Львівської облради інкримінують участь у злочинних діях

Вівторок, 2 січня 2018, 16:05
Прес-центр НАБУ повідомив, що у перший день нового року Орест Фурдичко, колишній голова Львівської обласної ради, та його спільник були затримані та взяті під варту через підозру в отриманні хабара.
Екс-очільнику Львівської облради інкримінують участь у злочинних діях

Обох чиновників звинувачують у неправомірному отриманні грошової суми, що дорівнює 300 тис. американських доларів. Суддя, який веде слідство, постановив затримати підозрюваних на 60 діб і назвав розмір застави, після внесення якої вони зможуть вийти на волю. Три мільйони гривень потрібно сплатити за свободу колишнього голови обласної ради міста Львова та один мільйон гривень – за те, щоб з-під варти звільнили його спільника.

За наданою НАБУ інформацією, правопорушники вимагали 500 тис. доларів за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між науково-дослідним інститутом, директором якого є Орест Фурдичко, та суб’єктом господарювання. В кінці 2017 року, а саме 30 грудня, злочинці отримали 300 тис. американських доларів, після чого працівники НАБУ та САП затримали вказаних осіб.

Раніше Орест Фурдичко в декларації про доходи вніс інформацію, згідно з якою, його річний прибуток становить 708 тис. грн; також було задекларовано 25 тис. грн готівки, майже 380 тис. грн депозиту у національній валюті та понад 88 тис. у доларах.

Крім того, на родину чиновника зареєстровано 7 квартир, 2 житлові будівлі, 2 нежитлові приміщення, гараж, садовий будинок, 8 земельних ділянок та 4 авто.

Нагадаємо, що раніше «Справжня Варта» повідомила про очільника міста Ірпеня, котрого звинувачують в участі у протиправній організації. Посадовець підозрюється в порушенні щонайменше 5 статей КК України.

comments powered by HyperComments