Бандера об'єднав Синютку та Садового

Вівторок, 2 січня 2018, 09:52
Учора, 1 січня, відбулися урочистості, приурочені до 109-ї річниці від дня народження українського ідеолога-націоналіста, героя України, провідника ОУН(б) Степана Бандери
Бандера об'єднав Синютку та Садового

Очільники міста та області спільно зі всіма охочими під урочисті звуки музики віднесли квіти до пам'ятника Степана Бандери, що на площі Кропивницького. Потім була спільна молитва та віче, повідомляє Депо

Не обійшлося на цій події і без мера Львова Андрія Садового та голови ОДА Олега Синютки. 

 

Довідково

Степан Бандера і Ярослав Стецько були авторами Акту відновлення Української Держави 30 червня 1941 року. 5 липня 1941 року Бандеру помістили під домашній арешт, а з 15 вересня 1941 року – в центральну Берлінську тюрму. З початку 1942 по серпень 1944 рр. перебував у концтаборі Заксенгаузен в бункері «Целленбау». У вересні 1944 року його звільнили і запропонували участь у керівництві антирадянського збройного руху в тилу Червоної армії, однак Бандера відхилив пропозицію і на співпрацю не погодився.

 Ця організаційна діяльність Бандери по налагодженню зв'язків з націоналістичним підпіллям в Україні і формуванням нової нелегальної структури ОУН на українських землях серйозно занепокоїла керівництво СРСР. 15.10.1959 у Мюнхені агент КДБ Б Сташинський пострілом із спеціально виготовленого пістолета (стріляв ампулами з ціаністим калієм) вбив Бандеру. Похований на кладовищі у Мюнхені. Політичний діяч є автором декількох праць, в яких ґрунтовно розроблено теологічні і теоретичні засади українського націоналізму, зокрема “Перспективи Української Національної Революції” (1958) та ін.

Раніше "Справжня Варта" писала про смолоскипну ходу, яка пройшла вчора на Львівщині. Її присвятили пам'яті Бандери. Зафіксовано на ній близько тисячі людей, які хотіли вшанувати відомого ідейника. 

Фото: Андрій Вихопень, Львівська Політика (FB), Депо

comments powered by HyperComments