Рівень безробіття у Львівській області поступово зменшується

П'ятниця, 22 грудня 2017, 10:37
Львівський обласний центр зайнятості повідомив про збільшення кількості вакансій у різних компаніях та на підприємствах.
Рівень безробіття у Львівській області поступово зменшується

В порівнянні з попередніми роками, коли населення потерпало від безробіття, а фірми не могли надати достатньої кількості вільних робочих місць, зараз ситуація кардинально інша: організації постійно знаходяться в кадровому пошуку. 

Обласна служба зайнятості опирається на наступні статистичні дані: з початку 2017 року в базі вакансій були наявними 67,1 тис. пропозицій від роботодавців, що на 13,1 тис. більше, ніж торік. Станом на 1 грудня поточного року в області було близько 7 тис. вакантних місць, з них левова частка відводилась робітникам, а саме 5087 вільних посад, 1294 робочих місць – службовцям. Для осіб, що не мають спеціальної підготовки та освіти, було створено 645 вакансій. Варто відзначити величезний попит на робочу силу робітників з інструментом, а також спеціалістів з обслуговування, експлуатації та контролю роботи устаткування (разом близько 60% усіх професійних груп).

Така ситуація призвела до зростання можливостей служби зайнятості щодо працевлаштування. В період з січня по листопад за допомогою посадовців центру зайнятості щонайменше 51,5 тис. осіб були забезпечені робочими місцями. У випадку відсутності прийнятної роботи відповідно до освіти та досвіду безробітних громадян їм було запропоновано підвищити рівень кваліфікації або опанувати нову спеціальність. Загалом майже 10 тис. осіб відвідували професійне навчання, з яких близько 93% згодом повернулися до роботи.

Директор Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук повідомила, що в середньому торік на одне вакантне місце претендували 5 громадян, тоді як цього року – лише двоє.

Станом на кінець листопада поточного року офіційно визнано безробітними близько 13,8 тис мешканців області, з них 60,6% жінки, решта – молодь віком до 35 років. Законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери складають найбільшу частку серед усіх клієнтів служби зайнятості (близько 20,8%).

Нагадаємо, що «Справжня варта» також повідомила про те, в яких населених пунктах Львівщини найбільше платять за роботу. Розмір заробітної плати, що перевищує її середній рівень в області було зафіксовано у містах Стрий, Борислав та Львів.  

comments powered by HyperComments