Сила духу незламна: львів'янин став кращим тенісистом – паралімпієцем 2017 року

Четвер, 21 грудня 2017, 10:34
Львів'янин Віктор Дідух переміг в номінації «Кращий тенісист – паралімпієць-2017» Міжнародної федерації настільного тенісу (ITTF).
Сила духу незламна: львів'янин став кращим тенісистом – паралімпієцем 2017 року

 Подія відбувалася в Астані, йдеться у звістці від прес-служби ЛОДА.

Кращий тенісист – паралімпієць світу 2017 року Віктор Дідух здобув у протистоянні два золота цього року у чемпіонаті Європи (особисто та в команді), відстояв першість  в трьох турнірах серії «Pro Tour», окрім того, є першим номером світового рейтингу в своєму класі.

Довідка

Відомо, що спортсмен народився 23 січня 1987 року, проживає у селищі Андріївка Буського району. Першим тренером уродженця невеликого села на Львівщині став його батько, а спаринг партнерами виступали старші брати, яких у Віктора було троє.

Чемпіон Європи та світу з настільного тенісу Віктор Дідух втратив ногу через хворобу, у чоловіка діагностували рак. Та незламний духом Віктор подолав страшний недуг. Велику підтримку отримав від власної та спортивної родин. Згодом повернувся у спорт.

Майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу серед спортсменів, які мають порушення опорно-рухового апарату, член національної паралімпійської збірної команди України. Чемпіон Європи, чемпіон світу, багаторазовий переможець міжнародних турнірів, чемпіон Паралімпійських минулорічних змагань, кі проходили у команді. Тренує у Львівській обласній школі вищої спортивної майстерності. Нагороджений Орденом «За мужність» III ступеня. Також хлопець 1 із засновників благодійного фонду «Серце Лева».

 

 На XV літніх Паралімпійських іграх він здобув для своєї країни золоту нагороду і зумів стати першим тенісистом-паралімпійцем, який підкорив таку високу вершину у спорті.

Раніше "Варта" повідомляла, що у житловому масиві Сихів побудують спортивний комплекс. Вартість такого задоволення складає 200 мільйонів. Аби виграти, учасники зі Львова взяли участь в архітектурному конкурсі, де пізніше представили проект модерного закладу. Така реалізована ініціатива має посприяти зацікавленості дітей, юнаків та молоді у спортивних іграх, змаганнях, розвиткові духу і тіла. 

 

comments powered by HyperComments