УГКЦ встановила свято Матері Божої Неустанної Помочі

Вівторок, 12 грудня 2017, 10:25
Патріарх Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук підписав декрет про встановлення свята Матері Божої Неустанної Помочі. Про це йдеться в оновленій інформації на офіційному сайті УГКЦ.
УГКЦ встановила свято Матері Божої Неустанної Помочі

 Тепер це свято будуть відзначати у першу неділю липня.

«Ми, владою нам даною, відповідно до норми кан. 112 ККСЦ, задля духовного блага наших вірних проголошуємо свято Матері Божої Неустанної Помочі і постановляємо його святкування в першу неділю липня. Цей декрет набирає чинності через два місяці від дня його електронного опублікування на офіційному веб-сайті УГКЦ», - йдеться у звістці.

Відмітимо, що встановити це свято ще раніше вирішили на синоді єпископів УГКЦ, який проходив у Львові у вересні цього року.

Патріаршій літургійній комісії УГКЦ доручено опрацювати богослужбові тексти цього свята.

Якщо говорити про історії свята, відомо, що 11 грудня 1865 року папа Пій ІХ передав оригінал чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі З отцям-редемптористам. Завдяки митрополиту Андреєві Шептицькому та праці редемптористів ікона Матері Божої Неустанної Помочі стала відомою в Україні. З того часу на її честь було зведено багато храмів, у 1927 році засновано Братство Матері Божої Неустанної Помочі, видано наукові праці, публікації, зокрема важливий твір бл. Василія Величковського «Історія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі» та написано літургійні тексти.

Тепер, у 150-літній ювілей вшанування Матері Божої Неустанної Помочі, її ікону можна побачити у храмах різних конфесій, а також у численних домівках вірян в Україні та поза її межами.

Читайте також, яка програма новорічний свят чекає українців на кордоні 2017-2018 рр. Адже відкриття новорічної ялинки відбудеться вже 17 грудня о 18.00.

comments powered by HyperComments