Бруківка, прощавай? Олег Шмід запевняє: проект «Вулиця для всіх» скасовувати не будуть

Середа, 29 листопада 2017, 15:28
До активного обговорення подальшої долі львівської вулиці імені Сепана Бандери долучились експерти
Бруківка, прощавай? Олег Шмід запевняє: проект «Вулиця для всіх» скасовувати не будуть

У п’ятницю, 24 листопада, відбулись громадські слухання, на яких мешканці вулиці Бандери більшістю голосів відмовились давати згоду на асфальтування старовинної бруківки. Також вони висловились проти облаштування велодоріжки за рахунок тротуарів та велосмуги за рахунок звуження проїжджої частини до двох смуг.

Таке рішення викликало обурення як радника мера, що опікується велосипедними доріжками Львова, так і ГО «Львівська асоціація велосипедистів». Останні дорікнули депутату міськради Тарасу Чолію за те, що той підтримав містян у прагненні зберегти автентичну бруківку, а перед місцевими виборами 2015 року підписував документ, в якому обіцяв здійснювати підтримку велоруху у Львові.

Втім, може так статися, що думка мешканців міста та жителів вулиці Бандери турбує місцеву владу остільки оскільки.

Орест Файфурка, керівник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР заявив, що рішення, прийняті на громадських слуханнях не є обов’язковими для виконання, а носять лише рекомендаційний характер, і, якщо знадобиться, можна зібрати нові громадські слухання, що будуть ініційовані шляхом зібрання 75 відповідних підписів або скликатися семи депутатами міськради.

Крім того, керівник ЛКП «Інститута Просторового розвитку» Олег Шмід назвав громадські слухання 24 листопада репрезентативними та такими, що не можуть висловлювати бажання всіх жителів Львова.

Прямою мовою:

 

Орест Файфурка

Олег Шмід

Отже, варіант, що старовинну бруківку таки поховають під шаром асфальту, не є таким вже і примарним.

Як проходили слухання 24 листопада, читайте ТУТ

comments powered by HyperComments