Львів'яни пікетували суд по віллі Ярославенка

Вівторок, 28 листопада 2017, 17:46
Вони протестували проти продовження будівничих робіт, що можуть зіпсувати історичне місце
Львів'яни пікетували суд по віллі Ярославенка

Сьогодні, 28 листопада жителі Львова пікетували апеляційний адміністративний суд, що по вулиці Саксаганського,13.

Таким чином вони намагались привернути увагу до мирової угоди між ЛОР та забудовником Ростиславом Мельником (РІЕЛ), що стовується будівництва на місці вілли Ярославенка багатоквартирного житлового будинку. Сьгоднішній пікет – ініціатива жителів навколишніх будинків.

На пікет проти мирової угоди вийшли і просто небайдужі люди, і архітектори, що розуміють цінність історичної пам'ятки та необхідність її збереження.

На засіданні суду розглядались лише забезпечення позову, адже суд першої інстанції вжив заходи, що позбавили забудовника права вчиняти будівельні роботи на зазначеній ділянці. Забудовник оскаржив це рішення в апеляційному адмінсуді.

Активісти справедливо побоюються: якщо забудовник досягне своєї мети, то він і надалі проводиме будівельні роботи, а вже зведені споруди буде важче зносити, та й взагалі в такому разі суд може бути вже не на нашу користь громади.

Минулого вівторка, 21.11.2017, активісти вже пікетували приміщення апеляційного суду у Львові. Саме тоді  й відбувалося засідання по апеляції Ростислава Мельника.

Суд заслухав аргументи обох сторін сторони та вирішив перенести продовження засідання на 28 листопада.

Також читайте на Варті, як львів’яни виходили на пікет проти забудови парку «Знесіння».

comments powered by HyperComments