Агресивним людським середовищем назвав радник мера львів’ян за відмову від велодоріжок

Понеділок, 27 листопада 2017, 11:23
Бруківка на Степана Бандери буде збережена, велодоріжок не будуватимуть
Агресивним людським середовищем назвав радник мера львів’ян за відмову від велодоріжок

Громадські слухання, які відбулись у п’ятницю 24 листопада, були ініційовані з нагоди майбутньої реконструкції вулиці Степана Бандери. Модератором слухань виступив головний редактор сайту «Фотографії Старого Львова» Роман Метельський.

Учасники не погодилися з проектом реконструкції, що передбачав асфальтування вулиці та дали переконливу кількість голосів за збереження автентичної бруківки.

До того ж громадяни висловили свою позицію щодо облаштування чотирьох смуг руху транспорту по вулиці Степана Бандери: смуги передбачають рух трамваїв та іншого транспорту.

Від обов’язкових велодоріжок та велопаркінгів мешканці категорично відмовились, адже планувалось, що велосипедні доріжки будуть пролягати безпосередньо через зупинки громадського транспорту. В такому разу пасажирам, що очікують трамвай, довелось би ухилятись від велосипедистів, які мчать прямо на них, на велодоріжках пріоритет був би саме у велосипедистів. Ширина велосипедних доріжок мала становити 1,85 метри.

Відмова від велодоріжок обурила депутата ЛОР від «Самопомочі», радника мера Олега Шміда, який саме і виступав куратором будівництва велодоріжок.

Депутат не став підбирати слів: «Ми не будемо робити такого проекту, за який ви щойно проголосували» – заявив він. Крім того Щмід образився, бо «не звик представляти проект у таких агресивних людських середовищах».

На облаштування велодоріжки з двостороннім трафіком на Сихові виділено понад 3 мільйони гривень.

 

comments powered by HyperComments