Перелік 15 000 ухильників від строкової служби опубліковано на Facebook-сторінці Львівського обласного військкомату

Середа, 22 листопада 2017, 17:47
Осінній призов 2017 року триває в Україні з 5 жовтня по 28 листопада
Перелік 15 000 ухильників від строкової служби опубліковано на Facebook-сторінці Львівського обласного військкомату

Львівська область майже впоралась з осіннім призовом, однак обласний центр в цьому плані значно відстає від області: план виконано лише на 50% – замість 200 чоловік призвано всього 100. Про це повідомив головний військовий комісар Олександр Тіщенко під час сьогоднішньої прес-конференції.

Всього до лав Збройних Сил, Нацгвардії та Державної служби транспорту було призвано 635 молодих чоловіків, але область отримала додаткове завдання на призов ще 110 осіб. Крім того Львівська область за останні два роки дала до лав ВСУ близько 10 тисяч контрактників. По строковиках цифра становить приблизно 1,5 чоловік.

Однак, попри таку роботу, список осіб, що ухиляються від призову на обов’язкову строкову службу, складає близько 15 тисяч прізвищ.

З метою здійснення заходів впливу списки з переліком громадян, які ухиляються від виконання свого громадського обов’язку, будуть передані в відділи поліції, що виконують розшук ухильників та до органів місцевого самоврядування: сільських, селищних, міських та районних рад.

Львівським обласним військовим комісаріатом вирішено використовувати соціальні мережі як один із методів впливу на ухильників. Сьогодні на своїй офіційній сторінці в Facebook опубліковано повний список з даними 15 тисяч осіб, які ухиляються від строкового військового призову.

План весняного призову Львів також не виконав.

comments powered by HyperComments