Відвідувачів сайту «Львівводоканалу» використовували для нелегального добування криптовалюти

Середа, 22 листопада 2017, 12:04
Адміністрація вважає, що це робили хакери
Відвідувачів сайту «Львівводоканалу» використовували для нелегального добування криптовалюти

17 листопада робота сайту Львівського водоканалу тимчасово зупинено.

Напередодні зупинки Львівська міськрада отримала лист з повідомленням про факт розміщення на офіційному сайті комунального підприємства програми, з допомогою якої невстановлені особи виробляють криптовалюту. Наступного дня сайт було заблоковано для детальної перевірки отриманої інформації.

Перевірка виявила, що в кодах сайту було встановлено скрипт CoinHive – саме його найчастіше і використовують для нелегального майнінгу криптовалюти Monero. Скрипт працює таким чином, що комп'ютери відвідувачів добувають криптовалюту в той час, поки користувач знаходиться на сторінках відповідного сайту.

У «Львівводоканалі» категорично заперечують можливість встановлення скрипту будь ким зі співробітників, що мають доступ до кодів. На думку адміністрації ЛКП «Львівводоканал», зловмисники були хакерами. Тому вчора, 21 листопада, керівництво водоканалу звернулась до СБУ зі скаргою на факт нелегального втручання у роботу підприємства.

У вересні відповідно до постанови національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ЛКП «Львівводоканал» зобов’язали знизити тарифи на водопостачання та водовідведення.

comments powered by HyperComments