«Самопоміч» не проти виділення землі «Альфа-банку», але міськрада таке рішення відхилила

П'ятниця, 17 листопада 2017, 09:09
Депутати із фракції «Самопоміч» проголосували за надання дозволу «Альфа-Банку» на виготовлення ТД щодо відведення земельної ділянки.
«Самопоміч» не проти виділення землі «Альфа-банку», але міськрада таке рішення відхилила

Нинішня сесія Львівської міськради відзначалася не тільки прийняттям бюджету на наступний рік, який виявився значно нижчій цьогорічного.

Окрім бюджету на голосування виносилися ще декілька питань, серед них – питання, чи надавати ПАТ «Альфа-Банк» дозвіл на виготовлення технічної документації щодо відведення земельної ділянки.

Як відомо, «Альфа-Банк» належить до ABH Financial Ltd, що зареєстрована в Кіпрських офшорах. Контрольним пакетом акцій банку (75%) володіє російський олігарх львівського походження Михайло Фрідман.

Головний офіс «Альфа-банку» знаходиться в Москві, сам банк входить до сімки найбільших банків Російської Федерації.

Попри те, що представники «Самопомочі» в Верховній Раді досить агресивно відстоюють позицію щодо припинення будь-яких торгових та грошових відносин з країною-агресором та її представниками, фракція львівської «Самопомічі» дружно проголосувала за виділення землі російському банку.

Набрати потрібної для прийняття кількості голосів рішенню не вдалось, хоча «проти» проголосувало всього три народні обранці. Двадцять вісім депутатів міськради перейняли досвід свої колег з ВР та просто не стали віддавати свої голоси за любе з запропонованих рішень.

Таким чином, розклад по виділенню землі для «Альфа-банку» склався такий:


«ЗА» - 20
«ПРОТИ» - 3
«УТРИМАЛОСЬ» - 7
«Не ГОЛОСУВАЛО» - 28

Один з тих, хто наважився голосувати «проти», депутат Любомир Босаневич, на своїй сторінці в Facebook звернувся до нардепів від «Самопомічі» Семенченка та Соболева, чи не бажають вони навчити своїх однопартійців боротися з російським бізнесом у Львові.


Крім того Босаневич поскаржився, що «за» голосували навіть учасники АТО та вдови загиблих.

Результати голосування, оприлюднені Босаневичем:


 

На початку минулого року активісти влаштували у Львові похорон «Альфа-банку».

comments powered by HyperComments