Гірняк - Синютці: «Виважений голова ЛОДА в житті не дозволив би собі подібного»

Володимир Диденко  |  Вівторок, 14 листопада 2017, 14:12
В «Громадянській позиції» не приховують обурення з приводу адмінресурсу, кинутого на досягнення партією влади максимального результату на виборах 24 грудня.
Гірняк - Синютці: «Виважений голова ЛОДА в житті не дозволив би собі подібного»

Написавши, що БПП веде переговори з Олегом Омеляном щодо участі в виборчій кампанії на голову Кам’янка-Бузької ОТГ від президентської політичної сили, «Справжня Варта» "зачепила за живе" галицькіх однодумців Анатолія Гриценка.

Очильникам львівського куща «Громадянської позиції» є чого обурюватись: діючий голова Кам’янки-Бузької на останніх місцевих виборах пройшов у міську раду саме від цієї поліичної сили.


«Олег Омелян  ефективний та успішний міський голова, – вважає керівник обласної організаціїї «ГП» Анатолій Забарило.  Він користується заслуженою повагою містян. «Громадянська позиція» підтримувала і буде підтримувати пана Омеляна на виборах голови Кам’янка-Бузької ОТГ.

В свою чергу заступник голови обласної ради, екс-кандидат на посаду львівського міського голови від «Громадянської позиції» Володимир Гірняк не був настільки толерантним.

"Злі язики говорять, що минулої п’ятниці відбулась нарада за участі голови ЛОДА, голови Кам’янка-Бузької РДА та районної ради. Також сюди був запрошений мер Кам’янки-Бузької Олег Омелян, який на крайніх місцевих виборах йшов від «Громадянської позиції» і здобув переконливу перемогу,  нагадав він. – Так от, подейкують, що учасники наради наполегливо агітували діючого мера на виборах голови Кам’янко-Буської ОТГ балотуватись від партії влади. Не хочеться в це вірити. Мені здається, що виважений і дипломатичний голова ЛОДА в житті не дозволив би собі подібного".

Як раніше повідомлялось, у «Солідарності»  цілих два кандидата на голову 34-ї ОТГ. В першу чергу на цю посаду тут розглядають діючого голову Кам'янка-Бузької міськради Олега Омеляна та голову районної ради Тараса Келеберду.


У той же час, як повідомляють джерела «Справжньої Варти», в «Солідарності» не виключають, що, зважаючи на делікатність ситуації з «Громадянською позицією», пан Омелян все ж таки піде на вибори як самовисуванець. Але – за підтримки БПП. В цьому випадку Тарас Келеберда, очолюватиме, як і раніше на виборах до райради, список депутатів від БПП у раду Кам’янка-Бузької ОТГ.

Також найбільш цікавим драйвером найближчих грудневих виборів в 34-у об'єднану громаду обіцяє стати «Народний Фронт». З'їзді партії у Києві в минулу суботу чітко показав: питання про спільний з БПП політичний проект з порядку денного знято. НФ активно включається в процес власного партійного будівництва, і на найближчих виборах в Кам'янка-Бузькій об'єднаній громаді на Львівщині виставить кандидатів по всіх округах. Наразі на голову ОТГ у «Народного Фронту» поки немає гідного кандидата, але, можливо, це – тільки питання часу. 

Кам’янка-Бузька громада стала 34-ою ОТГ в Львівській області – так саме, як Мурованська ОТГ в Пустомитівському районі – 35-ою. Нагадаємо, що 29 жовтня перші вибори відбулися у 8-ми ОТГ Львівщини.


Омелян Олег Ярославович народився 4 серпня 1971 року у м. Кам’янка-Бузька. У 1988 році закінчив навчання у середній школі №1 та вступив до Дрогобицького державного педагогічного інституту. До 1997 року працював вчителем трудового навчання та креслення Сілецької НСШ, з 1997 по 2000 роки – аспірант Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Рильського. Пізніше працював комерційним директором ТзОВ «Аден» (2000), директором ТзОВ «Ековінд» (2004-06), менеджером з постачання та збуту в приватних підприємствах (2006-10). Депутат V скликання Кам’янка-Бузької міської ради. Одружений.

Фото: Варіанти, Zahid.net, ZiK.

comments powered by HyperComments