Львівська парторганізація БПП сфальшувала результати виборів в ОТГ перед центральним керівництвом 

Володимир Діденко  |  Вівторок, 31 жовтня 2017, 19:31
Багато учасників виборчого процесу на Львівщині вчора здивувала новина про те, що «БПП «Солідарність» отримала 7 голів ОТГ.
Львівська парторганізація БПП сфальшувала результати виборів в ОТГ перед центральним керівництвом 

Про те, що  переконлива більшість серед обраних голів ОТГ на виборах у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 29 жовтня 2017 року, – це кандидати, висунуті територіальними організаціями Партії «БПП «Солідарність» та кандидати, яких ця політична сила підтримувала, прес-служба «Солідарності» заявила відразу ж зранку наступного дня після виборів.

«За попередніми підрахунками результатів виборів перемогу отримали 111 кандидатів від БПП, або понад 55% від загальної кількості обраних голів», – підкреслили в партії.

Але, коли один з львівських сайтів написав, що «БПП «Солідарність» отримала 7 голів ОТГ на Львівщині, це здивувало багатьох, хто в цей час підбивав підсумки виборів в штабах. 

Якщо відкинути жарти про те, за яке саме місце «тримає» БПП цих 7 голів (голові якої саме ОТГ вдалося зберегти це місце недоторканим, наразі, достеменно невідомо), виникає запитання: яким чином вдалося голові обласної парторганізації Юрію Гриніву «отримати» в лави БПП вже після закінчення виборів 7 голов-самовисуванців?  


До речі, сайт Depo.ua, який також спочатку, було, процитував прес-службу «Солідарності», згодом прибрав з сайта цю фейкову новину.

На відміну від, скажімо, Харківської чи Тернопільської обласних парторганізацій, які показали максимальні результати для президентської політсили, ситуацію на Львівщині можна вважати навіть не кризою, а діагнозом для місцевої «Солідарності». 

В чому, власне складається маніпуляція даними волевиявлення громадян? На це питання відповідає харківський колега Юрія Гриніва – Віталій Маляренко.

«Працюючи в Харківській області, ми принципово йдемо від бренду «Солідарність». Є така модна зараз технологія – проводити кандидата в раду під виглядом самовисуванця. Часто партії звинувачують в цьому один одного, особливо на виборах до Верховної Ради. Для нас було принципово висунути своїх кандидатів від партії у всіх 7 громадах по всіх округах – і ми єдина партія в Харківській області, яка це зробила. І коли люди йшли до виборців, вони не приховували свою партійну приналежність», – підкреслив на брифінгу, присвяченому підсумкам виборів в 7 об'єднаних громадах Харківщини, голова секретаріату обласної парторганізації «Солідарності».


Це Харків. А от у Львові вирішили йти у руслі «моди» – тобто заявити вже після виборів, що «БПП «Солідарність» отримала 7 голів ОТГ». Що це мало б означати? Невже, що всі мери-самовисуванці (до речі, безпартійні або взагалі – члени інших партій) вже є кандидатами до лав БПП? 

Дивіться: це виборчий бюлетень для голосування на перших виборах Великомостівського міського голови. Ярослав Ройко – діючий голова, який не переобрався – йде на вибори, як безпартійний самовисуванець. Від "Солідарності" ми кандидатів на пост голови ми не бачимо. 

,

Це саме та, восьма громада, голову якої не «отримав» БПП? Гаразд. Давайте подивимось на агітаційну продукцію кандидата на посаду Солонківської ОТГ Віталія Ткачука (до речі, вітаємо Віталія Васильовича з перемогою над молодим опонентом з Жирівської сільради – обстріл тяжкою артилерією Зубри був дуже влучним).


Ані тобі "Життя по-новому" в програмі, а ні згадки про "Солідарність". Та й взагалі корпоративні кольори виборчої програми скоріше натякають на належність Ткачука до "Самопомочі" чи, принаймні, до "УКРОПу".

То де ж головний штаб "Солідарності" поцупив ці дані по Львівщині, наведені на інфографіці нижче? Яка підступна "скотиняка" їх туди надіслала?

Ну і цю львівську "двійку" також. Бо, зважаючи на наведений раніше бюлетень з Ройком, дані про двух міських голів від БПП - то є чиста фальсификація.



Далі ще буде...

comments powered by HyperComments