Через Львів курсуватиме потяг з Одеси до Польщі

Четвер, 26 жовтня 2017, 12:25
Новий пасажирський потяг з Одеси до польського Перемишля буде двогрупним з причіпними вагонами до Рахова зовсім поруч з популярним карпатським курортом Буковель.
Через Львів курсуватиме потяг з Одеси до Польщі

Про це повідомляє "Пасажирський Транспорт".

Призначений з 10 грудня пасажирський поїзд №35/26 сполученням "Одеса - Пшемисль" буде двогрупним - частина вагонів буде йти в Польщу, частина - до станції Рахів. 

Зупинки поїзда передбачені, за словами глави "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, на станціях Подольськ, Рудниця, Вапнярка, Жмеринка, Хмельницький, Тернопіль, Красне, Львів та інших. Розчепленню груп вагонів передбачено, швидше за все, під час тривалої стоянки (не менше 20 хвилин) у Львові.

З Одеси поїзд відправлятиметься о 18:26. Прибуття до Одеси очікується в 11:15. Відзначимо, що в зазначений час 18:26 з Одеси зараз вирушає поїзд №26 сполученням Одеса - Львів. Таким чином, можна припустити або зміна графіка даного поїзда, або зміну його статусу з перенумерацією - "основна" його частина продовжить маршрут до Пшемисля інша частина - у вигляді причіпних вагонів буде слідувати до Рахова.

Після цього одна група вагонів в якості окремого поїзда йде до станції Пшемисль (Перемишль) - великого залізничного вузла на україно-польському кордоні на території Польщі. Важливо, що прикордонний, паспортний і митний контроль пасажирів відбувається під час руху поїзда, що істотно заощаджує час при перетині кордону. У Перемишлі можна пересісти на потяги польських залізниць або автобуси. Важливо при пошуку та бронюванні квитків у системі на сайті "Укрзалізниці" або "Приват24" потрібно набирати саме "Пшемисль", а не "Перемишль".

Друга група вагонів після Львова піде до міста Рахів - нині фактично тупикової станції на перетинає Карпати залізничній гілці, що веде до Румунії, і потім продовжується вздовж україно-румунського та українсько-угорського кордону до Закарпаття. В дорозі дана частина поїзда буде проходити через Ходорів, або Стрий, потім Івано-Франківськ, Делятин, Надвірну, Яремче, Микуличин і Ворохту - популярні карпатські курортні містечка. Яремче вважається "базової" точкою трансферу з залізниці на курорт Буковель. 

У даний момент на сайті "Укрзалізниці" ще не опубліковано точний розклад даного поїзда, також недоступне і бронювання квитків на період від 10 до 20 грудня. Вартість квитків міжнародного сполучення поки перебувають на узгодженні з польською стороною. По території України вартість квитків буде стандартною для звичайних пасажирських поїздів.

comments powered by HyperComments