Важка артилерія Солонки: Віталію Ткачуку трохи не вистачає голосів на голову ОТГ

Вікторія Христич  |  Середа, 18 жовтня 2017, 08:14
У неділю, 15 жовтня, на збори депутатів Зубрянської сільської ради за участю сільського голови завітав народний депутат Богдан Дубневич.
Важка артилерія Солонки: Віталію Ткачуку трохи не вистачає голосів на голову ОТГ

Коли тиждень тому "Варта" припустила, що брати Дубневичі безпосередньо впливають на хід виборів в ОТГ на Львівщині, ми як у воду дивились. 

Дійсно, отримуючи підряди від Укрзалізниця на суму більше, ніж мільярд гривень на рік, холдинг Богдана та Ярослава Дубневичів КРТ, мав бути головним пріоритетом галицьких капіталістів. Проте статус "господарів Львівщини" потрібно підтримувати, а тому "походи в народ" в Пустомитівському районі для Богдана Васильовича не виглядає чимось неординарним.

Отже, село Зубра новоствореної Солонківської ОТГ, 15 жовтня. Завітавши до голови сільради і депутатів, народний депутат продемонстрував їм, як, насправді, важливо, щоб ніякі вибори не зламали існуючий стан речей. А саме - для керування Солонківською об'єднаною громадою залишився чинний сільський голова.

Представляючи товариству Віталія Ткачука, політик особисто розповів, який це гідний кандидат, що "добре працює на громаду". Пообіцяв, мовляв, "ми йому допоможемо працювати ще ефективніше, якщо ви його підтримаєте". Звісно ж, нагадав, які кошти він з братом кожного року "вибиває" для Галичини з держбюджету, а також - як останні роки  закінчуються конкурси міні-проектів на Львівщині. Нагадаємо, що закінчуються вони, як правило, беззаперечною перемогою Пустомитів та Самбірщини. 

Що доводить це road show у Зубрі? Про зацікавленість заможної родини у результатах виборів Солонці годі й казати - вона безумовна. Про те, що нова сільська об’єднана громада, як і Підберізцівська, які порівнюють з київською Конче-Заспою, є ласим шматком для цінителів заміської нерухомості, ми вже розповідали.

Висновок з вищезгаданого збіговиська може бути тількі один: чинному голові не вистачає чи майже не вистачає голосів, щоб зберегти на виборах status quo. А тому знадобилися "важка артилерія" в особі "ах какова человєка". Сподіваємось, аргументів, щоб переконати зубрянского очільника (який, скоріше за все, стане сільським старостою у новій ОТГ) та депутатів вистачило, і ті вже "пішли в народ" з цитатами Дубневича про покращення "життя по-новому" з Віталієм Ткачуком вже сьогодні. Або завтра. Чи післязавтра.

Солонківська сільська ОТГ: Солонківська сільська рада (села Солонка, Малечковичі, Нагоряни), Зубрянська сільська рада (село Зубра), Поршнянська сільська рада (села Поршна, Липники, Підсадки), Раковецька сільська рада (села Раковець, Деревач, Новосілка, Підтемне, Хоросно). 29.10 тут вибирають Солонківську сільську раду Пустомитівського району Львівської області та Солонківського сільського голову.

Нагадаємо, тиждень тому в Солонці розгорівся скандал з земельними ділянками начебто для учасників бойових дій, виділення яких місцева влада погоджувала для обласного Держгеокадастру. Мешканці села звернулися до ЛОДА, заявивши про корупційну складову у рішенні щодо виділення за межами Солонки 20 га землі. Віталій Ткачук тоді заявив, що сільрада не виділяла ціх ділянок, натомість вона планує роздати 70 земельних ділянок по 6 соток і зробить це вже на найближчій сесії.

comments powered by HyperComments