Три варіанти провести незабутній випускний у Європі

Євген Сюч  |  Четвер, 28 вересня 2017, 19:49
Ще з часів СРСР українцям було нав’язано безліч шаблонів. Особливо яскраво радянський «спадок» виражається в організації свят та подій. Випускний – не виключення.
Три варіанти провести незабутній випускний у Європі

Найвідомішими прикладами несвідомого прояву пострадянського синдрому є новорічний салат олів’є, день перемоги, перший дзвоник у школі та, звісно ж, випускний. Більшість з них аж ніяк не співпадають зі стандартами європейського рівня життя чи так само з культурними цінностями.

 

Слідуючи нав’язаному шаблону, ми не просто продовжуємо залишатись в архаїчній матриці, але й віддаємо честь ворожому режимові. Люди несвідомо зупиняють культурний прогрес, а зупинка культурного прогресу унеможливлює прогрес суспільства та нації загалом.

 

Тож проведення такої важливої події, як випускний вечір, для молоді, що тільки-но рухається в доросле життя, не може залишатись архаїчним та шаблонним. Аби Ваші діти не просиджували шалені гроші за одну ніч у ресторані в дорогих костюмах (придбаних, скоріше за все, на один вечір), а залишились із справді незабутніми враженнями, ми підібрали три варіанти для проведення випускного у Європі за бюджетною ціною.

 

Варіант 1-й: Чехія (Прага)

 

 

Перлина на Влтаві, місто з неймовірною історією, в якому від кількості визначних місць, які потрібно обійти, болітимуть ноги, місто, в якому легко набираєш декілька зайвих кілограм, місто пива та смажених ковбасок, відоме на весь світ своєю гігантською фортецею Пражський Град, неймовірно красивим Карловим мостом, монументальним собором святого Вітта. Це місто, в якому можна в будь-яку пору року гуляти заплутаними середньовічними вуличками древнього Вишеграду чи багатих Градчан. Місто, де неймовірна культурна та історична насиченість стоять пліч-о-пліч з традиційною чеською гостинністю та любов’ю до гучних забав.

 

Прага – хороше місце для проведення випускного вечору в межах міста, з її неповторною чеською кухнею та вічно святковою атмосферою. Автобусний тур до Праги на 2 незабутніх ночі з проведенням випускного вечора коштуватимуть вам не більше 300 євро з людини.

 

Варіант 2-й: Угорщина (Будапешт)

 

 

Будапешт – столиця на Дунаї, два міста – Буда і Пешт, одвічне серце Угорщини, яка славиться своєю непоступливістю вже понад 10 століть – і цю горду велич повністю передає її найбільше та найкрасивіше місто. Будапешт – це дунайська перлина, де туристи можуть не просто доторкнутись до історії одного з найбільш унікальних народів Європи, але й «причаститись» до угорської культури.

 

 

 

Будапешт – місто, де вам подадуть найсмачніший гуляш, продадуть найкращу у Європі паприку та вишукане токайське вино, місто, де можна скупатись у найбільш цілющих термальних водах Європи, місто палаців та соборів, зокрема неймовірного неоготичного Парламенту, місто-пам’ятник минулої слави та непокірного характеру мадярів. Організація дводенного автобусного туру до Будапешту з випускним вечором не коштуватиме більше 320 євро з людини.

 

Варіант 3-й: Румунія (Трансільванія)

 

 

Румунія – країна-таємниця для українців. Багатьох від відвідин румунської землі відлякують все ті ж шаблони та стереотипи про циган, бідність та якогось-там Чаушеску. Тим не менш, циган у Румунії в рази менше ніж в тій же Угорщині чи Чехії, а сама країна на даний момент має неймовірний промисловий потенціал та постійно розвивається. Але особливою перлиною Румунії є її гориста провінція Трансільванія, яку ми всі добре знаємо через відомого графа Дракулу та інші історії, пов’язані з нечистю.

 

 

Це і не дивно – північна Трансільванія вся вкрита лісистими горами, які в минулі часи справляли гнітюче враження на мандрівників своєю мовчазною величчю. Окремими перлинами серед гір стоять незачеплені часом середньовічні міста такі як Сігішоара – як і Львів, місто-пам’ятка UNESCO, Брашов – серце Трансільванії та Сінайя – резиденція самого короля Румунії, тоді наймогутнішої балканської держави,  Кароля І  та величні замки – Бран, резиденція Влада ІІІ Цепеша, більш відомого як Дракула, Пелеш – найкрасивіший замок Європи, збудований Каролем І в Карпатах та Хуньєдоара – замок могутнього румунського роду Корвінів, які були колись угорськими королями.

 

 

Але незважаючи на таку неймовірну культурну спадщину, подорож в Румунію не завершиться лише фотографіями замків, соборів та гірських краєвидів – Румунія це також країна-нащадок римських традицій, край вина, сиру та розваг, країна, яка завжди підтверджувала своє імперське минуле. Триденна подорож до Трансільванії з оглядом трьох замків та 4 міст, а також з проведенням випускного вечора коштуватиме не більше 350 євро з людини.

comments powered by HyperComments