Турецький гамбіт. Звільнений за воровство екс-директор намагається знову захопити ТРЦ "Victoria Gardens"

Понеділок, 25 вересня 2017, 15:44
Рейдерство у Львові лишає Україну інвестперспектив: поки поліція розводить руками, а суди затягують розгляд справи, Київський реєстратор за підробленими документами вносить зміни до Держреєстру.
Турецький гамбіт. Звільнений за воровство екс-директор намагається знову захопити ТРЦ "Victoria Gardens"

Співробітники найбільшого в Західній Україні ТРЦ "VICTORIA GARDENS", який повністю побудований за рахунок коштів іноземних інвесторів, повідомляють про рейдерський захват, пише "Багнет".

"Так, компанія «GLOBCON LIMITED» (Англія та Уельс) володіє 100% статутного капіталу ТОВ «ФЕНІКС-КАПІТАЛ», яке є власником торгово-розважального комплексу ТРЦ «VICTORIA GARDENS». Засновники «GLOBCON LIMITED» є громадянами Турецької Республіки. Наприкінці минулого року у керівництві компанії відбулися зміни – замість колишнього найманого директора Айтача Оджаклі, звільненого за крадіжку під час будівництва торгово-розважального комплексу, інвестори призначили нового – Кадема Ергюля. Його заступником став Євген Король, а членом ради директорів – Сергій Овчинникова", - повідомляє видання.

Перша спроба рейдерського захоплення сталася 23 червня 2017, коли Айтач Оджаклі спільно зі своїми українськими спільниками  у супроводі групи осіб зі спортивною зовнішністю з'явився в адміністрацію ТРЦ. Вони залякували персонал ТРЦ, вимагали віддати друку і документацію.

Реальні власники довели, що всі надані Оджаклі документи – фальшивка. За фактами підробки документів, використання завідомо підроблених документів та спроби заволодіння майном підприємства поліція відкрила низку кримінальних справ (№№12017140060002657 від 24.06.2017; 12017140060003432 від 18.08.2017; 12017140060003719 від 07.09.2017), які зараз знаходяться на стадії досудового розслідування.

Друга спроба захвату відбулася 15 вересня. Рейдери скористались для цього тими ж самими підробленими документами і тією ж схемою, заявляє член наглядової ради компанії Сергій Овчинніков.

«В результаті злочинних дій в інтересах громадян України Бігуна П. А. і Оджаклі А. державним реєстратором Петрик А. В. р. Києві, в порушення принципу територіальності державної реєстрації, на підставі завідомо підроблених документів до Єдиного державного реєстру були внесені дані про заміну законного власника підприємства ТОВ «ФЕНІКС-КАПІТАЛ» — компанії «GLOBCON LIMITED» (Англія Уельс) на П Бігуна .А., а також — законно призначеного керівника підприємства Короля Е. М. на звільненого в грудні 2016 року Айтача Оджаклі», — цитує видання його допис у соціальній мережі.

Як з'ясувалося, державний реєстратор Петрик Анастасія Віталіївна працює в Києві. Але за законами України, якщо підприємство знаходиться у Львівській чи іншій області, то тільки реєстратора з цієї області має право і можливість вносити до реєстру зміни стосуються підприємства.

Львівський господарський суд своїм рішенням № 914/1394/17 від 27.07.2017 р. визнав документи для зміни даних у державному реєстрі недійсними. Але рейдери вдалися до тактики затягування, звернувшись у Львівський апеляційний суд, де вже майже два місяці не можуть винести рішення по очевидному справі.

«У будь-якій цивілізованій країні повторне використання сфальсифікованих документів, було б просто неможливим. Наявність ситуації такого плану викликає занепокоєння з боку іноземних інвесторів та бізнес-спільноти, які в умовах відсутності правового захисту та бездіяльності правоохоронних органів вважають ведення бізнесу в Україні занадто ризикованим, а в деяких випадках просто небезпечно», — заявили на підприємстві.

Поліція ж не вжила жодних заходів до належного  розслідування кримінального провадження, але фактично своєю бездіяльністю сприяли утвердженню в Оджаклі Айтача і його спільників думки про їх некомпетентність, а потім і безкарність їх протиправних дій і можливість уникнути кримінальної відповідальності. ГПУ ж чекає  офіційних документів від турецьких колег, а рейдери продовжують плодити кількість документів на основі сфальсифікованих, намагаючись продати ТРЦ «VICTORIA GARDENS».

comments powered by HyperComments