Кав'ярня Тараса Колодія визнана найкращою у Львові

Понеділок, 25 вересня 2017, 10:11
Заклад бізнес-партнера братів Дубневичів «Вірменка» перемогла на Lviv Coffee Festival.
Кав'ярня Тараса Колодія визнана найкращою у Львові

Від четверга, 21 вересня, у Львові на просп. Свободи відбувався Lviv Coffee Festival.

Цьогоріч під час фестивалю відбулося чимало спільних заходів із «Zero Waste Lviv» та Конгресом Міжнародного PEN-Клубу, а також традиційні чемпіонати в рамках Kulchtsky Coffee Cup.

Як повідомляла «Варта», Фестиваль кави відбувався 4 дні. На площі перед Оперним театром відбувався кавовий ярмарок, на якому можна було скоштувати смачні напої та солодощі. 

Бізнес-партнер братів Дубневичів Тарас Колодій став новим власником культової кав'ярні «Вірменка», купивши підприємство у травні 2016 року.

До цього часу кав'ярня на Вірменській, 19 належала Людмилі Делікатній, яка була співвласницею кав'ярні від 1997 року. Сам Тарас Колодій повідомив, що хоче відновити кав'ярню і створити у ній галерею зі старими фотографіями.

У ресторанному бізнесі Тарас Колодій є вже досить давно. За даними «Наших грошей. Львів», разом із дружиною народного депутата Богдана Дубневича Тетяною він є співвласником ресторанів «Панська чарка», «Грушевський» та «Del Pesto». А його дружина Богдана Колодій спільно з дітьми народного депутата володіє приміщенням колишнього кінотеатру в парку культури ім. Б. Хмельницького, яке зараз переробляють в ресторан.

Кав'ярня «Вірменка» відкрилася улітку 1979 року і була місцем зібрання неформальної молоді. Один із засновників руху хіпі у Львові Алік Олісевич згадував, що на бордюрчиках навколо кав’ярні могло сидіти чоловік 100. У радянський час «Вірменка» була також осередком вільнодумства, зокрема тут обмінювались самвидавом.

comments powered by HyperComments