Львівський девелопер, екс-заступник голови ЛОДА відкрив двері почесного консульства Молдови "на три фронти"

Четвер, 21 вересня 2017, 18:29
Прізвище Володимира Губицького не раз фігурувало у земельних скандалах. Держслужбовця, який ухитрився чотири рази бути заступником губернатора, навіть звинувачували в корупційних схемах. Проте далі звинувачень не йшло.
Львівський девелопер, екс-заступник голови ЛОДА відкрив двері почесного консульства Молдови "на три фронти"

Сьогодні Губицький урочисто відкрив почесне консульство Молдови у Львові, яке стало вже 18-м почесним консульством у місті.

Юрисдикція консульства розповсюджується на три області Західної України — Львівська, Рівненська та Тернопільська, - повідомляє "Справжня Варта".

Почесним Консулом Молдови у Львові став підприємець Володимир Губицький. Свого часу працював заступником голови Львівської ОДА, зокрема, з питань підготовки міста до Євро-2012. Пана Губицького пов’язують із готельним бізнесом, зокрема, готелем “Цитадель”, а також із мережею супермаркетів «Сільпо» та «ВАМ», - пише видання "Високий замок".

Як відзначає видання, Почесне консульство Молдови у Львові працюватиме над налагодженням бізнесових та економічних зв'язків між нашими країнами. Як розповів "ВЗ" Володимир Губицькій, з Львівщиною співпрацюють близько п'ятидесяти молдовських підприємств. Найближчим часом їх стане одиною їх стане більше.

Консульство відкрили на вулиці Коновальця, 54. До речі, на тій самій вулиці, але у будинку під номером 68 мешкає сам почесний консул – вони є сусідами з Андрієм Харачко, що є бізнес-партнером Губицького, пише ZIK.

Екс-заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Губицький є відомим у Львові рітейлером та девелопером. Свого часу він заявляв про наміри добудувати бізнес-центр “Липинський”, що на Липинського, 26 у Львові. Планувалося, що там будуть елітні офіси, кав‘ярня, підземний паркінг, ресторан, конференц-зали, крамниці, хімчистка. Будівля проектувалась на 9 поверхів, загальна площа — понад 21 тис. м. кв.

Також в 2013 році Львівська міська рада продовжила ТОВ “Пам‘ять” на 10 років термін оренди земельної ділянки площею 0,7 га для влаштування господарського двору та автостоянки у 8-му Скнилівському провулку.  Власниками ТОВ "Пам'ять" (Торгівельні центри "ВАМ") є Лілія Кук, Андрій Харачко та Володимир Губицькій, повідомляють "Наші гроші".

Нагадаємо, що свого часу журналісти ZIK провели журналістське розслідування про те, як у 2010 році майже 80 гектарів земель сільськогосподарського призначення, які належали Науково-дослідному сільськогосподарському інституту (територія Годовицько-Басівської сільради у Пустомитівському районі Львівщини), з легкої руки Львівської ОДА перевели в землі рекреаційного призначення та передали двом фірмам під будівництво дачних кварталів.

За словами екс-заступника начальника земельного управління у Львові Петра Коваля, «це суцільна шахрайська схема».

Як повідомляла прокуратура Львівської області, було змінено цільове призначення трьох земельних ділянок ТзОВ «Експерт-Логіст-Львів» (загалом площею понад 25 га) та сімох ділянок ТзОВ «Фаворит-Інвест» (площею понад 53 га). Усі – на території Годовицько-Басівської сільради.

Підписуючи як заступник голови ЛОДА ці розпорядження, Володимир Губицький мав власний інтерес, адже колись працював директором ТзОВ «Експерт-Логіст-Львів». А директором ТзОВ «Фаворит-інвест» був його незмінний партнер Андрій Стецьків. Зокрема, той був керівником ТзОВ «Галицька Цитадель» (відомий у Львові готель «Цитадель Інн»), засновником якого був пан Губицький. Саме підпис Андрія Стецьківа красується в охоронному договорі, укладеному між ТзОВ «Галицька Цитадель» та управлінням охорони історичного середо­вища Львівської міськради. 

До речі, Андрій Стецьків – син Романа Стецьківа, який на час приватизації вежі на Цитаделі був начальником інспекції архітектурно-будівельного контролю Львова. 

Згідно з витягами із державного реєстру, нині заснов­никами «Експерт-Логіст-Львів» є Анатолій Попадюк, Олег Шуптар та Андрій Харачко, а «Фаворит-інвесту» – Роман Константинів. 

Андрій Харачко разом з Володимиром Губицьким – співзасновники все того ж ТзОВ «Пам’ять» (торгівельна мережа «ВАМ»). Із Харачком Губицький разом зводив котедж спочатку на вулиці Рудницького, 23-а у Львові.

Прізвища Харачка, Шуптара та Губицького фігурували в переліку засновників ТзОВ «Дельта-сервіс Львів», «Сіріуспроект Львів», «Торгового дому “Тодес Плюс”» та «Компанії “Логіст-Львів-Транс”». Також у Пустомитівському районі (дані Управління держкомзему району) «Торговий дім “Тодес Плюс”» володіє земельною ділянкою площею приблизно 7,6 га, «Дельта-сервіс Львів» має майже 5,8 га, «Логіст-Львів-Транс» – 12 га та майже 16 га, «Сіріуспроект Львів» – понад 2,7 га. Тож загалом іще 44 гектари землі.  

І це ще не все. На курортній Сколівщині (на території Нижньорожанківської сільради) Олег Шуптар, Андрій Харачко та Володимир Губицький мають по 21 «сотці» для зведення будинків та їх обслуговування. 

Більше новин за темою читайте на сайті "Справжньої Варти".

comments powered by HyperComments