У Львові презентували монографію про обліково-аналітичні науки

Ігор Заболотний  |  Вівторок, 19 вересня 2017, 10:41
Грунтовна праця  присвяченій 50-ти річчю економічного факультету та кафедри обліку і аудиту ЛНУ імені Івана Франка
У Львові презентували монографію про обліково-аналітичні науки

У рамках Форуму видавців у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка була презентована монографії «Проблеми теорії та практики обліково-аналітичних наук».

Грунтовна праця  присвяченій 50-ти річчю економічного факультету та кафедри обліку і аудиту ЛНУ імені Івана Франка, за загальною редакцією завідувача кафедри проф. О. Ковалюка і проф. В. Швеця досліджено теоретичні та практичні проблеми обліково-аналітичних наук в Україні та світі. Визначено історичні та теоретико-філософські основи обліково-аналітичних наук. Розкрито основні проблеми обліку та звітності суб’єктів господарювання  в Україні.

Монографія представляє наукові інтереси працівників та аспірантів кафедри пов’язані з дослідженням питань теорії та практики обліково-аналітичних наук. У процесі дослідження сучасних проблем теорії та практики обліково-аналітичних наук у різних сферах діяльності, а також оцінено існуючу систему їх оподаткування в Україні.

Основні результати проведених досліджень розширюють діапазон знань про податкову реформу в Україні у контексті класичних принципів сформованих Адамом Смітом. Розкрито проблеми з організації та методики аудиту в умовах антикризового управління та економічного аналізу ефективності продажу продукції підприємств.

Висвітлено питання оподаткування оплати навчання працівників на підприємствах та зміни концепцій оцінювання нефінансових активів у бухгалтерському обліку. Представлено методику й результати аналізу фінансових показників діяльності банків України, та особливості аналізу банком фінансового стану позичальників, а також основні проблеми розкриття інформації про іпотечне кредитування та оподаткування діяльності банків.  

У дослідження з питань управлінського обліку, аналізу і контролю в системі управління підприємствами і бюджетними організаціями, зосереджено увагу на окремих об’єктах обліку.

Визначено основні проблеми класифікації об’єктів обліку на ринку антикваріату та питання організації державного фінансового аудиту виконання місцевих бюджетів України, розкрито особливості обліку медичного страхування найманих працівників і методики економічного аналізу діяльності готельних комплексів.

На основі досліджень запропоновано концепцію подальшого удосконалення обліково-аналітичних наук в Україні. Монографія буде корисною для науковців, студентів економічних спеціальностей, бухгалтерів, фахівців державних контролюючих органів, аудиторських компаній та судових експертів.

comments powered by HyperComments