На Форумі видавців у Львові презентували книги про сучасну історію України

Понеділок, 18 вересня 2017, 11:54
У Львові закінчився 24-й "Форум видавців".
На Форумі видавців у Львові презентували книги про сучасну історію України

Під час заходу було проведено безліч презентацій, гості заходу мали можливість ознайомитися з новими актуальними творами української літератури.

Так, відвідувачі мали можливість більше дізнатися про книгу «Савур-Могила - військові щоденники». Її автори – учасники АТО, Максим Музика та Андрій Пальваль. Книгу вже презентували раніше російською, україномовна версія побачила світ під час "Форуму видавців".

Книга складається із двох частин. Максим Музика почав писати свою частину через рік після штурму. Друга частина місить історію добровольця Андрія Пальваля, який обороняв Савур-Могилу та пройшов через полон. Долучився до створення книги й полковник Петро Потєхін - один із тих, хто проривався на допомогу побратимам, які тримали висоту.  У книзі – реальні історії з передової. Автори описали своє бачення тих подій, а також написали про тих, хто тримав оборону висоти, навіть ціною власного життя.

Також цікавою подією заходу стала презентація книги Наталії Влащенко «Крадіжка або Біле сонце Криму». Україномовна версія книги була презентована у Львові 16 вересня. 

«Заради чого я написала цю книгу,  тому що я хочу, щоб люди знали правду. І друга причина – мені здається, що у нас є надія повернути Крим, до тих пір, поки ми не забудемо цю тему, до тих пір поки нам це буде боліти і ми будемо «бити в усі дзвони» - розповіла її авторка Наталія Влащенко.

У заході взяв участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Нагадаємо, як раніше писала "Справжня Варта", під час Форуму у Львові відбувся скандал, пов`язаний з книгою Лариси Денисенко "Майя та її мами".

comments powered by HyperComments