ЄБРР збільшив фінансування для Львова ще на 5 мільйонів євро

Максим Бурич  |  Четвер, 14 вересня 2017, 17:02
Європейський Банк Реконструкції та Розвитку збільшив кредит для Львова ще на 5 мільйонів євро
ЄБРР збільшив фінансування для Львова ще на 5 мільйонів євро

Про це було повідомлено на сесії міської ради Львова під час обговорення питання щодо будування заводу по переробці сміття. Так, на сьогоднішньому засіданні сесії директор ЛКП «Зелене місто»  Вадим Ноздря представив техніко-економічні обґрунтування вибору  технології заводу по переробці ТПВ.

Під час обговорення цього питання було зазначено, що ЄБРР збільшили суму кредитних коштів з 25 до 30 мільйонів євро, але сума грантових коштів не була змінена.

«ЄБРР відгукнувся на наші обґрунтовані пропозиції збільшити об’єм кредитних коштів і ця сума вже складає 35 млн євро, тобто на 5 млн євро більше. Кредитна складова збільшилась, а грантова не змінилась – 10 млн євро.

Ми мали обрати технологію, яка буде мати прогнозований підйомний тариф на перероблення і утилізацію ТПВ. Ми з колегами побачили в країнах, які мають схожу морфологію сміття, де є недостатньо розвинена система роздільного збору, що там працює одна система. Тому ми вирішили будувати завод з механіко-біологічної переробки твердих побутових відходів.

Перша частина заводу матиме лінію механічного сортування (2 лінії, потужністю 120 тис. тонн\рік), друга – біо-стабілізаційні тунелі (нам потрібно буде 10-12)», - зазначив Вадим Ноздря.

comments powered by HyperComments