Співробітник львівського «ОХМАТДИТу» оштрафований за хабар

П'ятниця, 1 вересня 2017, 15:02
Після нетривалого відсторонення Василь Прусенко повернувся на роботу.
Співробітник львівського «ОХМАТДИТу» оштрафований за хабар

Суд оштрафував на 12750 грн ортопеда Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» Василя Прусенка, затриманого в червні на хабарі в 250 доларів. Відповідний вирок Личаківського райсуду оприлюднений в реєстрі судових рішень. Тим часом лікар після нетривалого відсторонення від роботи повернувся до «ОХМАТДИТу».

Як зазначається у вироку суду, лікар-ортопед «ОХМАТДИТу» Василь Прусенко, який також працює головним позаштатним спеціалістом-експертом департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, вимагав від матері дитини 250 доларів за видачу консультативного висновку спеціаліста, необхідного для отримання дитиною інвалідності та відповідної соціальної допомоги.

«Усвідомлюючи, що без отримання консультативного висновку спеціаліста подальше оформлення необхідних медичних документів для оформлення медичного висновку про дитину-інваліда, на підставі якого призначається державна соціальна допомога, неможливе, мати погодилась на пропозицію лікаря», – мовиться у вироку суду.

Прусенка судили за ч. 4 ст 354 ККУ (підкуп працівника установи, поєднаний з вимаганням). Ця стаття передбачає штраф або ж позбавлення волі терміном до трьох років. Однак, як зазначається в судовому вироку, лікар уклав угоду з правоохоронцями про визнання своєї вини і не мав попередніх судимостей.

comments powered by HyperComments