Ігор Коць склав повноваження голови Львівської міської організації ВО «Батьківщини»

Середа, 30 серпня 2017, 19:21
Про це "Варті" стало відомо з власних джерел.
Ігор Коць склав повноваження голови Львівської міської організації ВО «Батьківщини»

Коць Ігор Вікторович народився 5 травня 1985 року у Львові, отримав вищу освіту, є директором ТзОВ "Гарантбуд" та членом політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», проживає у Львові,

Після того, як 7 кандидатів у депутати до Львівської обласної ради від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" вийшли з виборчого списку, написавши заяви-відмови, Ігор Коць міг би стати депутатом облради, якщо б хтось із чинних депутатів Львівської обласної ради  від тієї ж «Батьківщини» склав депутатські повноваження. Після цієї комбінації він піднявся на першу сходинку у виборчому списку "Батьківщини" з 13,9% голосів. 

Як пишуть експерти, які обговорюють ситуацію у міській "Батьківщині" у пабліку "Львівська політика" на Фейсбуці, "Коць був тою "свіжою кров'ю" [в Батьківщині], яка реально мала право іти до людей".

Тим не менш, свого часу родина Коць, яка спеціалізується на  забудовах у місті та області, попала під нещадну критику журналістів саме за "родинний підхід" в політиці. Представниками всеукраїнського об`єднання “Батьківщина” сьогодні є 55-річний Тарас Коць, 32-річний Ігор Коць та 23-річний Олег Коць, причому офіційна біографія  Коців – бездоганна.

Так, Тарас Коць був обраний депутатом Львівської міської ради за списком блоку Юлії Тимошенко ще у 2006-у році. Пізніше очолював депутатську комісію комунального майна та власності у ЛМР. Ігор Коць на парламентських виборах 2014 року балотувався від «Батьківщини» до ВРУ у мажоритарному окрузі №117. Але тоді  «Батьківщина» не провела до ВРУ на Львівщині жодного свого кандидата.

На місцевих виборах у 2015-му до братів приєднався і Олег Коць – син Тараса. "Хлопець ніби-то займається приватною юридичною практикою, але також займається (чи принаймні намагається) модельним бізнесом. Так, на українському онлайн-кастинг ресурсі можна знайти фото Коця-молодшого в якості моделі", стверджує "Дивись Info".

Нещодавно, в одному з своїх інтерв'ю Ігор Коць у руслі риторики "Батьківщини" щодо земельної реформи розкритикував позицію обласної влади з цього питання.

"Більшість львів'ян зберігають тісний зв'язок з селом, де до цього часу мешкають їхні батьки та родичі, працюючи на землі. Розпитайте в них, наскільки легко сьогодні на Львівщині отримати чи придбати землю для ведення фермерського господарства? Обласна влада звітує про відкриття нових підприємств. А чи багато на Львівщині реалізували проектів щодо створення нових фермерських господарств, які б займались розведенням садів, вирощування ягоди, бо попит на таку аграрну продукцію є і в Україні, і в Європі? Такого позитивного досвіту - обмаль. І все тому, що селяни позбавлені умов для прояву ініціативи, їм краще здати свої паї іноземним агрохолдингам чи продати її за безцінь, ніж самим оббивати пороги кабінетів чиновників. Саме останнього й добивається чинна влада", - підкреслив І.Коць. 

До речі, свого часу "Варіанти" дослідили усі примхи кадрового потенціалу "сердцеїдів" Юлії Тимошенко. Так, головним бізнес-інтересом міських депутатів-бютівців сьогодні є будівництво. Найпомітнішим серед них є Михайло Мужилівський – власник "Будінвесту". Саме ця компанія спокусилася зводити готель на розі Вірменської та Краківської та в парку "Знесіння".

Далекого 2005 року Мужилівський разом з Тарасом Коцем, Ярославом Дубневичем та іншими бізнесменами заснували громадську організацію "Об’єднання підприємців Львівщини "Крок". Ще одним бютівцем-співвласником "Будінвесту" є Ігор Миколайчук. Син свободівця Володимира Говірка Юрій, керуючи підприємством "ІнтерАйс Україна", з усіх сил ремонтував підземний перехід на пл. Митній. Як повідомлялось вище, Ігор Коць є директором ТзОВ "Гарантбуд". 

Така кількість співпартійців-зодчих не може не тішити Теодора Бенька і Василя Франта. Підприємство першого займається виробництвом сухих будівельних сумішей. Другий керує ПП "Технобудмат" – холодне штампування сталі, металочерепиця.

Нагадаємо, що у квітні 2015 року стало відомо, що Роман Ілик, наголосивши про наміри "більше сконцентруватись на професійній та громадській діяльності", склав повноваження голови Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина». При цьому на голову обласної організації експерти тоді розглядали саме Ігора Коця.

comments powered by HyperComments