На Львівщині впровадять пілотне навчання для молодших класів

Максим Бурич  |  Понеділок, 21 серпня 2017, 14:04
Новий вид навчання очікуватиме школярів молодших класів у 9 школах Львівщини
На Львівщині впровадять пілотне навчання для молодших класів

Про це під час прес-конференції повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій. За її словами, 9 шкіл на Львівщині стануть учасниками пілотного проекту концепції нової української школи.

"Зокрема, по області прийматимуть участь у проекті Львівська школа №66, Львівська початкова школа "Світанок", Бродівська школа №3 та Дрогобицька школа №2. Проект полягатиме у новому інтерактивному навчанні, а у разі позитивного результату, таке навчання буде впроваджене у всій Україні", - зазначає Мандзій. 
Як розповідає директор департаменту освіти і науки ЛОДА, педагоги виявили інтерес до цього проекту, тому було прийнято рішення залучити ще 5 шкіл. Це школи "Малюк", "Дивосвіт", Львівська школа№99, Золочівський НВК та Сокальська школа №3.  

Головний акцент пілотного проекту заключається у "інтегрованому навчанні", яке дозволятиме дітям із раннього віку сприймати важливу інформацію не "сухо", а через гру. Таким чином навчання дитини буде інтерактивне, а засвоєння інформації проходитиме більш якісно та цікаво. У разі, якщо проект буде впроваджено у всіх навчальних закладах, то кожен день дитини у початковій школі буде тематичним. 

"Наприклад, якщо тема для "Первоцвіти", то всі заняття крутитимуться навколо цієї теми. Це сприяє розвитку інтегрованого сприйняття світу у дітей, вони разом робитимуть проекти, частіше виходитимуть на вулицю та пізнаватимуть довколишній світ", - зазначає Любомира Мандзій. 
 

comments powered by HyperComments