На Львівщині ветерани УПА отримають додаткові кошти

Олег Довганик  |  Четвер, 17 серпня 2017, 14:18
Таке рішення 15 серпня 2017 року ухвалила комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради
На Львівщині ветерани УПА отримають додаткові кошти

З ініціативи голови фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Олега Панькевича до Дня захисника України (14 жовтня) та з нагоди 75-річчя створення Української повстанської армії ветерани УПА, вдови (вдівці) учасників УПА та політв'язнів додатково отримають по 500 грн. Таке рішення 15 серпня 2017 року ухвалила комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради під час розгляду проекту рішення "Про збільшення видатків на надання одноразової адресної допомоги ветеранам УПА та політичним в'язням і репресованим".

"На одному із засідань б'юджетної комісії у 2016 році було досягнуто домовлености щорічно збільшувати одноразову адресну допомогу ветеранам УПА та політв'язням і репресованим", - зазначив Панькевич.

Також Олег Панькевич зазначив, що, окрім надання коштів ветеранам УПА, профільна комісія звернулася до обласної державної адміністрації ‒ при перегляді змін до б'юджету відшукати кошти на доплату до одноразової адресної допомоги найбільш незахищеним категоріям громадян ‒ реабілітованим за статтею 3 Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій" та потерпілим від політичних репресій.

Нагадаємо, Олег Панькевич запропонував збільшити видатки на допомогу ветеранам УПА на 973, 5 тисячі гривень, на допомогу політв'язням ‒ на 5 мільйонів 545 тисяч гривень.

Відповідно, ветерани й політв'язні зможуть отримати по 500 гривень до річниці УПА.

comments powered by HyperComments