На Львівщині ліквідують пожежу на териконі

Максим Бурич  |  Середа, 16 серпня 2017, 15:51
На Сокальщині проводяться роботи з ліквідації пожежі терикона
На Львівщині ліквідують пожежу на териконі

Поблизу села Сілець Сокальського району вже давно проводяться роботи з гасіння тліючого терикону, який міг би нести серйозну екологічну загрозу для місцевих жителів. На сьогоднішній день ліквідовано 55% тліючої породи.  

Як зазначають представники ПАТ "Львівська вугільна компанія", терикон складається з суміші пилу від вугілля, породи та залишків переробки з шахт. Таким чином весь терикон потенційно може бути небезпечним, вразі недотримання техніки безпеки.  

На сьогоднішній день з резервного фонду державного бюджету на ліквідацію тління виділено понад 11 мільйонів гривень. Станом на 9 серпня 2017 року на породному відвалі працює більше 10 одиниць техніки, завезено 41,3 тисячі метрів кубічних сировини для підготовки інертного матеріалу. Впродовж звітного тижня завезено 825 метрів кубічних інертного матеріалу. Суміш цих матеріалів буде використовуватись для ліквідації можливого продовження тління породи.  

Як зазначають ліквідатори, наразі проведено нанесення захисного шару інертним матеріалом на площі 22,5 тисяч метрів квадратних східного схилу породного відвалу. Також, розпочато роботи з влаштування дренажного рову східного схилу та вирито близько 80 метрів породи.  

"Наразі тривають роботи по заливці  антипірогеном. Залито ділянку протяжністю 520 метрів погонних, для чого використано 1560 метрів кубічних антипірогену. Це становить 46% від потреби. Також, розпочались роботи з торкетування, проведено укладку на площі 380 метрів квадратних", - зазначають ліквідатори.  

Довідково. Породний відвал ПАТ "Львівська вугільна компанія" розташований у селі Сілець Сокальського району. Загальна площа відвалу складає 65 га, на ньому розміщено близько 50 мільйонів кубічних метрів породи після збагачення вугілля. На початок 2017 року тління поверхні породного відвалу охоплює близько 0,06 га.  

comments powered by HyperComments