У Львові знову дозволили пересувний цирк

Середа, 16 серпня 2017, 14:32
Суд визнав незаконною заборону на діяльність пересувних цирків у Львові
У Львові знову дозволили пересувний цирк

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, Господарський суд постановив міськраду скасувати заборону на діяльність пересувних цирків у місті, бо це суперечить закону про захист економічної конкуренції.

Вчора, 15 серпня, Львівська міськрада не погодилась з рішенням суду, а тому одразу подала апеляцію на рішення Господарського суду Львівської області про скасування заборони діяльності пересувних цирків в місті.

«Ми вчора подали апеляцію. Галицький суд нас підтримав, а Господарський суд чомусь задовільнив позов «Гастролі в Україні». Апеляцію подали у Львівській апеляційний господарський суд», – розповів в.о. директора юридичного департаменту міськради Мирослав Гавриляк.

Мобільні цирки у Львові та їхня діяльність була заборонена ще у липні 2016 року як наслідок жорстокого поводження з тваринами. У березні цього року Антимонопольний комітет зобов'язав міську раду скасувати заборону, бо вона, на його думку, є безпідставною та порушує закони про захист економічної конкуренції.

Господарський суд Львівської області прийняв рішення про скасування цієї заборони. Міськрада проте відмовилась скасовувати своє рішення та подала апеляцію. Поки остаточного вироку немає, судова тяганина продовжується.

comments powered by HyperComments