Пам'ять про відомого українського письменника Романа Лубківського ще живе

П'ятниця, 11 серпня 2017, 10:29
10 серпня у Львові вшанували пам'ять Романа Лубківського. Відомому українському письменнику виповнилось 76-ть років з дня народження.
Пам'ять про відомого українського письменника Романа Лубківського ще живе

Роман Лубківський був поетом, перекладачем, культурологом, державним та громадським діячем. Народився 10 серпня 1941 року на Тернопільщині. До того ж митець був дипломатом та членом Спілки письменників України. Пам'ять цієї видатної особи вшанували на Личаківському кладовищі.
Відбулась панахида, участь в якій взяла Оксана Стоколос-Ворончук - заступник голови Львівської ОДА, а також представники департаменту культури, національностей та релігій Львівської ОДА, рідні, друзі, громадськість та духовенство. Того дня на могилі митця було багато квітів.

Письменник був відзначений багатьма нагородами та преміями, в тому числі Кавалер Ордену «За заслуги» II і III ступенів, заслужений діяч культури Польщі (нагороджений цією відзнакою за перекладацьку діяльність і популяризацію в Україні польської літератури, 1977), літературна премія імені Павла Тичини (1979), премія імені Вітезслава Незвала Чеського літературного фонду (1984), премія імені Павола Гвєздослава за оригінальну та перекладацьку творчість, відданість культурі словацького народу (1988), Національна премія України імені Тараса Шевченка (1992), Премія імені Максима Рильського (2008).

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments