Штаб захисту аграріїв від рейдерів створять на Львівщині

Четвер, 10 серпня 2017, 13:28
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та Кабінет міністрів проведи засідання, під час якого підтримали в один голос ініціативу Мін’юсту щодо створення в регіонах оперативних штабів. Вони будуть створені аби боротися зі спробами рейдерських захоплень земель та зібраного урожаю.
Штаб захисту аграріїв від рейдерів створять на Львівщині

«Щороку ми бачимо одну й ту саму картину. Українські аграрії стають жертвами спроб захоплення врожаю й землі з боку нечистих на руку ділків. Аби протистояти цьому ганебному явищу Уряд прийняв рішення, яким доручив головам облдержадміністрацій спільно з територіальними підрозділами Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Держгеокадастру та аграрними асоціаціями створити на місцях оперативні штаби для захисту аграріїв від рейдерів», - наголосив Міністр юстиції.

Відтепер голови областей забов’язані кожні 2 тижні надсилати Уряду оперативну інформацію щодо стану справ щодо рейдерства. Керівники ОДА мають підготувати повний звіт щодо періоду жнив. Подати до 15 листопада.

 «За його результатами ми ставитимемо питання щодо кадрових рішень стосовно тих керівників територіальних органів, які сприяли рейдерам чи не вживали жодних заходів для захисту аграріїв», - сказали в Уряді.

Павло Петренко зазначив, що на рівні Уряду під керівництвом першого віце-прем’єра Степана Кубіва сформована робоча група з представників Мін’юсту, МВС та Міністерства аграрної політики та продовольства.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments