Торгівля людьми на Львівщини: треба знати і не мовчати

Максим Бурич  |  Середа, 9 серпня 2017, 12:01
Протидію торгівлі людьми, дітьми та особами з інвалідністю у Львівській області обговорили за круглим столом в ЛОДА
Торгівля людьми на Львівщини: треба знати і не мовчати

Представники громадських організацій Львівщини об'єднались за для обговорення однієї з важливих тем сьогодення - торгівля людьми, дітьми та особами з інвалідністю. Представники ГО "Центр "Жіночі перспективи" розповіли присутнім про важливість інформування населення щодо дій, вразі якщо люди попала у скрутну ситуацію. 
Торгівля людьми, дітьми та особами з інвалідністю стоїть не на останньому місці у світі у списку проблем людства. Тисячі жертв, особливо жінки та діти стають заручниками та попадають у рабство. На сьогоднішній день, з впровадженням безвізового режиму, близькістю з кордоном та стрімким розвитком всіх сфер життя таке поняття як торгівля людьми поступово збільшує коефіцієнт ризику на Львівщині. 
Директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталя Кузяк зауважує на важливості інформування населення про ризики, які приходять разом із розвитком Львівщини.
"Сьогоднішній круглий стіл має важливу мету інформаційно-роз'яснювальну роботу. Кожен з нас є потенційним постраждалим від торгівлі людьми. Наші переваги є нашими ризиками. На сьогодні, молодь, яка хоче навчатись закордоном, подорожувати є в зоні ризику.
Безвіз, близкість до кордону та розвиток області стають нашими перевагами, але й водночас ризиками, до яких ми маємо бути готові", - зазначає Кузяк.
На львівщині з 2012 року - 13 людей отримали статус постраждалих. За останній рік - 9. Такі дані свідчать про те, що населення не мовчить про свої проблеми та звертається за допомогою. Як зазначає Наталя Кузяк, важливо, аби постраждалі не мовчали про такі проблеми, а навпаки надавали розголосу подібним ситуаціям. Варто зважати на те, що торгівля людьми, умови, в яких перебувають жертви можуть вподальшому призвести до інвалідності. 
У Львівській ОДА закликають бути обачними та вразі виникнення таких ситуацій звертатись до правоохоронних органів, та тих, хто може допомогти у вирішенні проблеми. 

comments powered by HyperComments