Чиновникам Садового не цікаво боротись із корупцією

Максим Бурич  |  Четвер, 10 серпня 2017, 14:28
На презентацію так званого Бюро доброчесності та протидії корупції з'явилось 14 людей
Чиновникам Садового не цікаво боротись із корупцією

У Львівській міській раді презентували бюро доброчесності та протидії корупції.

Головним учасником презентації був експерт з Нідерландів Франс Герадс, який розповідав про основні засади боротьби з корупцією в Україні загалом та у Львові зокрема.

На презентації бюро в сесійній залі ЛМР було не більше 14 людей, з яких ледь не половина журналісти. Громадськості та чиновникам міської ради, певно, не було до цієї події жодного інтересу. 

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко на початку презентації наголосив на важливості створення такого бюро та урочисто передав слово головному спікеру - Франсу Герадсу.

"Боротьба з корупцією за часів екс-президента Януковича була неможлива. Вже після 2014 року це стало реальністю. Львів'яни одні з перших стали на захист держави та почали боротись за краще життя для України. Саме тому, я вважаю, варто розпочинати діяльність бюро саме тут - у Львові", - зауважив Франс Герадс.

На думку експерта з Нідерландів, головними діями має стати пошук інформації, збирання доказової бази та жорстке покарання крадіїв через правоохоронні органи.

Представник громадськості, який був присутній на презентації, зазначив, що у більшості випадків, інформація про корупціонерів вже давно відома між звичайними людьми, а чиновники при владі просто користуються своїм становищем та покривають винуватців, або самі такими є. 

"Ми можемо надати інформацію для бюро, та чи буде вона ефективна, та як саме ми побачимо дії проти корупції", - зазначив представник громадськості.

Як зауважив Франс Герадс, діяльність бюро буде достатньо секретною, тому люди зможуть побачити лише фінальний результат - покарання винного.

Герадс зазначає, що ефективність бюро буде залежати від співпраці з громадськістю та показовим покаранням корупціонерів.

comments powered by HyperComments