Понад 2,5 млн грн витратять на ремонт львівських бібліотек

Вівторок, 8 серпня 2017, 09:36
Цьогоріч місто планує інвестувати у бібліотеки понад 2 млн 522 тис гривень. Необхідні ремонтні роботи проведеняться у URBAN-бібліотеці (бібліотека №8), Іннотеці (№17) та Сенсотеці (№18).
Понад 2,5 млн грн витратять на ремонт львівських бібліотек

Бібліотеки намагаються не просто відремонтувати, а переформатувати у громадський простір, куди йтимуть не лише за книжками, а й новими знайомствами, знаннями та навичками. Так, бібліотеку-філію для дорослих №8 переформатують в URBAN-бібліотеку, де буде окреме місце для проведення різноманітних заходів. Її планують відкрити вже цьогоріч в жовтні-листопаді.

"URBAN-бібліотека - це певна громада, яка базується в бібліотеці, метою якої є спілкування не так з бібліотекарями та книжками, а з людьми та спільнотами. Ідея є новою не лише для Львова, а й для інших міст. В наших планах вже є заходи, які будуть проводити після відкриття бібліотеки цього року та наступного року", - зазначила Наталія Бунда, директор департаменту розвитку.

URBAN-бібліотека вже встигла долучитись до подій міста, таких як "Дні європейської спадщини", "Майстерня міста" та інші.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments