На Львівщині оштрафували перевізника за порушення ваги вантажу

Максим Бурич  |  Понеділок, 7 серпня 2017, 14:09
По області продовжують працювати габаритно-вагові комплекси, які перешкоджають пересуванню порушників по Львівщині та нищенню дорожнього покриття автомобільних доріг у період тривалої спекотної погоди
На Львівщині оштрафували перевізника за порушення ваги вантажу

Про результати діяльності габаритно-вагових комплексів сьогодні прозвітували на апаратній нараді при Львівській ОДА. 

За для забезпечення збереження якості доріг по області встановлено 4 габаритно-вагових комплекси, які контролюють вантажівки що пересуваються по Львівщині. Так, за час підвищеної температури вище 28 градусів встановлено обмеження руху для великогабаритних автомобілів.

Відтак, якщо загальна маса вантажівки понад 24 тонни і навантаження на вісь 7 тонн, то у період з 10:00 до 22:00 на дороги області виїжджати заборонено.
На дорогах Львівщини працюють представники Укртрансбезпеки та поліції які проводять контроль за вагою вантажу. Як зазначає т.в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку Львівської облдержадміністрації Микола Одиноцький на сьогодні в області є 51 відстійник, який може розмістити 1239 великогабаритних автівок та понад 70 широких узбіч, де можуть розміститися автівки.

За цей рік працівники управління Укртрансбезпеки зупинили  і перевірили 6 тисяч 300 транспортних засобів, з них - 182 вчинили правопорушення, на них наклали штрафні санкції на загальну суму понад 18 тисяч євро. Один з останніх перевізників, який перевищив вагу вантажу,  був оштрафований на більш як 100 тисяч гривень.

«Крім того, у Львівській області за цей місяць виявили 24 факти порушення температурного режиму, а загалом – 27», - зазначили під час апаратної наради.
Сума штрафу залежить від порушення, зокрема від наступних чинників: ваги, відстані, яку має подолати вантаж та перевісу на окремі осі.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

 

comments powered by HyperComments