"Нетверезий водій" – профілактична кампанія у Львові. Поліцейські пильнують

П'ятниця, 4 серпня 2017, 19:33
Наразі відбувається профілактична кампанія поліцейських під назвою "Нетверезий водій". Про це повідомиляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.
"Нетверезий водій" – профілактична кампанія у Львові. Поліцейські пильнують

Кампанія "Нетверезий водій" бцдк проходити до 16 серпня на території районів Львівської області.

Основна мета компанії – виявити нетверезих водіїв, таким чином зменшити кількість ДТП через причину алкогольного сп’яніння.

"Алкогольне сп’яніння збільшує ризик аварій у рази, тож нетверезий водій становить реальну загрозу для оточуючих. Під впливом алкоголю суттєво знижується увага, сповільнюється швидкість реакції та здатність об’єктивно оцінити ситуацію. Нерідко водій може помилково вважати, що випита доза алкоголю жодним чином не перешкодить йому вправно керувати авто. Однак така самовпевненість може мати вкрай трагічні наслідки", – повідомляє прес-служба поліції.

Важливо знати, що штраф за керування авто в нетверезому стані  - 10 200 гривень. До того ж  позбавлення прав на водіння на 1 рік.
Якщо того водія, котрий був вже зловлений на незаконному водінні затримають ще раз, йому встановлюють штраф в 20 400, а також позбавлення прав на 3 роки.

40 800 гривень та позбавлення прав на 10 років водій отримує, коли втретє, не зважаючи на заборону, сідає за кермо у нетверезому стані.

Нагадаємо, 14 п'яних водіїв спіймали у Львові за останню добу

comments powered by HyperComments