На Львівщині встановили гастрономічний рекорд

Максим Бурич  |  Неділя, 30 липня 2017, 17:37
У Радехові встановили новий рекорд України - сервірування автентичними стравами 100-метрового столу
На Львівщині встановили гастрономічний рекорд

Здавалось, тисячі страв сьогодні представили на новому рекорді України у Радехові. Сотні різноманітних страв від привітних господинь були викладені у небувалі 112,2 метри. Гості Радехова терпляче зачекали, поки представники книги рекордів України зафіксували цей гастрономічний стіл.  

"Ми підтверджуємо новий рекорд України - 112 метрів та 20 сантиметрів - це новий рекорд зі сервірування автентичними стравами столу", - зазначили під час заходу представники книги рекордів України. 

Всіх присутніх частували найрізноманітнішими стравами приготовленими за старовинними рецептами, які передавались поколіннями господинь. Як зазначають учасниці рекорду, страви на столі були приготовлені саме за старовинними рецептами, які відрізняються від сучасних відсутністю завезених овочів чи фруктів. Так, за словами учасниці Ірини, її голубці спеціально не містять рису, а замість нього використане пшоно. 

"Ці рецепти я отримала від своїх родичів, які зберегли їх ще з давніх часів. Так, наприклад, голубці, я зробила без рису, бо його раніше не було. Замість нього наші предки використовували пшоно або інші зернові, які дуже смакували та не лишали голодними наших чоловіків", - зазначила Ірина.  

Присутні смакували страви за старовинними рецептами та розхвалювали господинь, що готували смаколики. Більш як 112 метрів автентичних страв продегустували понад пів тисячі людей, а вже за пів години столи лишись порожніми. 

 

comments powered by HyperComments