У Львові 25 школярок зі всієї України презентували унікальні ІТ-проекти соціального значення (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 29 липня 2017, 19:46
Під час літнього табору Тесhnovаtion Corps Ukrаine відбулась презентація інновацій, що мають на меті вирішити проблеми міста.
У Львові 25 школярок зі всієї України презентували унікальні ІТ-проекти соціального значення (ФОТО)

Сьогодні, 29 липня, відбулась презентація проектів учасниць Technovation Summer Camp – програми, яка має на меті популяризацію програмування серед жінок та підтримку дівчат-підлітків у створенні власних мобільних додатків, що відповідатимуть потребам Львова та слугуватимуть для вдосконалення міських послуг. 

У травні цього року відбувся перший Національний TechnovationChallenge – пітчинг проектів, розроблених школярками з усієї України. Команда-переможниця, що розробила мобільний додаток для вимірювання забруднення повітря у Запоріжжі, у серпні відвідає всесвітній пітчинг у Сан-Франциско. 

Так, сьогодні були представлені: додаток, що за допомогою великих даних знаходить цікаві навчальні матеріали в рамках шкільної програми, яких нема в підручниках; додаток, який позначає найближчі точки сортування сміття у місті та інші. 

"Наш додаток пов`язаний з медициною, його суть у тому, що ви вводите назву медичного препарату і він вам видає найближчу точку продажу цього товару, або ж ту точку, де  можна здійснити покупку за найдешевшою ціною", - розповіла "Справжній Варті" 16-річна Іванка з Бердичева.

А от 17-річна Дарія з Запоріжжя сьогодні у команді розробників додатку для навчальних закладів, зокрема, університетів, який буде особливо корисний першокурсникам:

"Дуже багато молодих людей, які приїздять на навчання до університету з маленьких міст чи сіл дуже важко адаптовуються у перший час, бо не знають місцевості, розташування аудиторій, точного розкладу та усіх нових викладачів. Наш додаток матиме у собі усю необхідну студенту (й викладачу також) інформацію й у разі якихось змін у розкладі, наприклад, усім зареєстрованим користувачам надійде сповіщення". 

Цікаво знати: Technovation Summer Camp – це літня школа програмування для дівчат-підлітків з усієї України, де вони працюють з досвідченими менторами, щоб розробити власні мобільні додатки – програми та рішення, що відповідатимуть потребам громади Львова та слугуватимуть для вдосконалення міських послуг. У таборі беруть участь 25 дівчат, віком 14-17 років з усієї України, яких було обрано з 76-ти заявок. Табір організовано громадською організацією Technovation Ukraine спільно з Western NIS Enterprise Fund.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

 

 

comments powered by HyperComments