Давидівська ОТГ - життя в об'єднаних громадах стає краще

Максим Бурич  |  Вівторок, 25 липня 2017, 19:11
Об'єднана Давидівська територіальна громада за рік існування показує добрі результати та розвиток сіл у складі об'єднання
Давидівська ОТГ - життя в об'єднаних громадах стає краще

За словами голови Давидівської ОТГ Володимира Керницького, лише за пів року існування об'єднання, громада вже отримала багато результатів. Так, за 2017 рік були виділені кошти на ремонт даху у школі, планується капітальний ремонт басейну в школі в Давидові, проводяться капітальні ремонти дитячих садочків тощо. 

"З 23 грудня 2016 року ми почали працювати як Давидівська ОТГ. Ми вже зробили: По Давидову - накрили дах в школі, в якій не робився ремонт 25 років, облаштували клумби та зробили дорогу біля сільської ради, проводимо капітальний ремонт в садочку та перероблюємо харчоблок. По Чишках -  наразі робимо ремонт садочка, який плануємо завершити до 1 вересня. По Пасіках-Зубрицьких - будується садочок, який планується здати десь в грудні 2017 року, також робляться дороги", - зазначає голова ОТГ Володимир Керницький.  

За його словами, за цей короткий проміжок часу, територіальна громада спромоглась зрушити з місця багато речей, які "стояли мертвим вантажем". Зокрема, розбудова інфраструктури почала рухатись швидкими темпами, а діяльність по населених пунктах ОТГ зрушила з місця.  

Як зазначає Керницький, Давидівська ОТГ отримала інфраструктурну субвенцію в 5,3 мільйона гривень. Ці кошти будуть направлені на населений пункт Пасіка-Зубрицька та на дитячі садочки по громаді.  

Вже за 2017 рік Давидівська ОТГ стала першою об'єднаною громадою, яка розробила свій статут, та по ньому веде діяльність.  

"Ми нещодавно зареєстрували статут громади, сформували команду та маємо нових старост. Задля подальшого розвитку ми вже почали переглядати всі договори, будемо збільшувати орендну плату та  продаємо землі на торгах", - повідомив Володимир Керницький. 

За словами місцевих жителів, така діяльність стала першими вагомими кроками по розбудові сіл в рамках ОТГ та є яскравим прикладом діяльності влади в рамках децентралізації та об'єднання громад. Попердній та останній перед створенням об'єднаних громад сільський голова Давидова Віталій Дяков, на думку місцевих жителів, не зміг покращити життя в селі та не використовував весь бюджетний потенціал села. На рахунках сільської ради Давидова перед завершенням бюджетного року лишалось більше 3 мільйонів гривень, які мали би використатись на благо місцевих жителів. 

"Нарешті почали ремонтувати школу. При Дякові не робилось нічого та і за саму школу забули вже більше 20 років. Тепер хоч діти будуть вчитись в гарних умовах та при свіжому ремонті. Поступово, але ж змінюємось. А коли все було "раз два і все"? Треба трохи зачекати, а інакше ніяк. Після об'єднання вже потроху йдуть зміни. Не без суперечок і скандалів, але ж без цього нікуди", - зазначила місцева жителька села Давидів Світлана. 

Довідково: 

Населення громади: 13334 чоловік 

У складі громади: Давидів, Виннички, Кротошин, Пасіки-Зубрицькі, Чишки 

Голова: Керницький Володимир Михайлович 

comments powered by HyperComments