У Львові вперше після смерті експонують роботи Софії Караффи-Корбут (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 25 липня 2017, 17:53
Львів`ян запрошують відвідати унікальну різножанрову колекцію.
У Львові вперше після смерті експонують роботи Софії Караффи-Корбут (ФОТО)

Сьогодні, 25 липня, у львівському Палаці Мистецтв відбулась презентація першої посмертної ретроспективної виставки Софії Караффи-Корбут з колекції Богдана Гориня. 

До експозиції увійшли 122 роботи різних жанрів  і технік: малярство, станкова графіка, книжкова графіка, проекти вітражів, ескізи ілюстрацій продемонструють глядачеві мистецький шлях художниці, а також ескізи до книг та вітражі. 

«Найбільша кількість експонатів присвячена творчості Тараса Шевченка. Художниця віддала Кобзареві багато часу, серця і душі. Кобзар з її ілюстраціями, який вийшов у 1967 році став славною книгою на всю Україну», - зазначив політичний та громадський діяч Богдан Горинь.

Цікаво знати: Софія Караффа-Корбут - українська художниця-графік. Народилася у Львові. Навчалась у Львівському художньо-промисловому училищі, Львівському інституті прикладного та декоративного мистецтва. Працювала в галузі станкової та книжкової графіки (здебільшого в техніці ліногравюри), декоративного мистецтва. Проілюструвала 60 творів українських письменників, які вийшли тиражем понад 6 мільйонів примірників. 

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

 

comments powered by HyperComments