Внутрішньо переміщені жінки стали бізнес-прикладом для Львова

Максим Бурич  |  Понеділок, 24 липня 2017, 16:19
Завдяки проекту «Інноваційна програма розвитку підприємництва внутрішньо переміщених жінок у сільській місцевості» Львівщина отримала трьох жінок із числа ВПО, які започаткували свій бізнес
Внутрішньо переміщені жінки стали бізнес-прикладом для Львова

Жінки-підприємці з числа внутрішньо-переміщених осіб відкрили свою справу на Львівщині. Внаслідок військових дій на Сході України та анексованого Криму люди були вимушені покинути свої домівки та адаптуватись в інших областях України. Так, історія трьох жінок продовжилась на Львівщині, де вони відкрили фотостудію для тварин, йога-клуб та домашню, атмосферну кав’ярню.

Власниця фотостудії для тварин, переселенка з Донецька Наталя Кузнецова розповіла свою історію: «Я дуже хотіла фотографувати кішок, собак у студії. Чимало студій цього не дозволяють. Ми пройшли дуже цікаве навчання, мене підтримали і вже зараз у мене є необхідне обладнання для зйомки домашніх улюбленців. Також я співпрацюю з ЛКП та волонтерами і ми вже прилаштували багато собак та цуценят. Так завдяки моїм фото тварини знаходять свій дім»,- розповіла Наталя Кузнецова.

Завдяки проекту «Інноваційна програма розвитку підприємництва внутрішньо переміщених жінок у сільській місцевості» жінки мали змогу отримати по 1 тисячі євро на реалізацію свого бізнес-проекту. Як зазначають представники Львівської облдержадміністрації, організатори проекту сприяли консультуванню учасників, та не полишали жінок-підприємців на кожному етапі реалізації задуму.

«Особливістю проекту було впровадження менторської підтримки успішних бізнесменів, які консультували учасників з питань запровадження власної справи. Проекти, які ми обрали, вирізнялися оригінальністю, а також робили акцент на розвитку регіонів Львівщини. Відтак втілення підтриманих ідей внутрішньо переміщених осіб дозволить не лише створити місця для дозвілля, а й стане платформою для налагодження комунікації між мешканцями і особами, які в силу обставин, знаходять тут свій дім», – зазначає керівник проекту Наталія Проць.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments