Деталі першого етапу вивезення сміття зі Львова

Максим Бурич  |  Понеділок, 24 липня 2017, 14:44
Завершився перший етап договору між Львівською міською радою та ЛОДА щодо вивезення сміття зі Львова
Деталі першого етапу вивезення сміття зі Львова

Про це під час брифінгу повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. За його словами, представники ЛОДА зіткнулись з декількома проблемами, які інснували вже майже рік. "За цей час ми зіткнулися з багатьма проблемами. По-перше, це відсутність довготермінових угод по вивезенню сміття з територіями Львівщини чи іншими областями, по-друге ми зіткнулися з перешкоджанням від мешканців та активістів громад. Такі перешкоди були у Стрию та Миколаєві. Нам треба було знайти з ними компроміс, аби налагодити вивезення сміття зі Львова. По-третє, ми маємо на сьогодні відмову по вивезенню сміття у таких містах як Белз, Рава-Руська та Броди", - зазначив Синютка. Також голова ЛОДА зазначив перші зміни, які будуть впроваджені в найближчий час.

Зокрема, мова зайшла за відновлення сортування ТПВ у Львові та забезпечення вивозу відсортованих ПЕТ-пляшок, скла та паперу на переробку. "З першого серпня перевізники готові повернути назад контейнери для роздільного збирання відходів і найголовніше, вони беруть на себе зобов’язання роздільно зібране сміття вивозити для переробки", - повідомив Олег Синютка. Між тим, голова ЛОДА зазначив, що однією з основних проблем та в подальшому затримок по вивезенню сміття зі Львова стала компанія "АVЕ Львів", яка не дотримувалась угоди.

Олег Синютка повідомив, що з цим перевізником буде частково розірваний договір. "На сьогодні компанія «АVЕ Львів» не справляється з тими обсягами, які вона має і з тими угодами, які вона підписувала. Тому ми запропонували компанії частково відмовитися і мати тільки той обсяг ринку, де вони мають і технічні, і фінансові засоби» - наголосив Олег Синютка. Компанія "АVЕ Львів" має прибрати сміття з перевантажувальної станції та встигнути до 1 серпня. Якщо перевізник не встигне цього зробити, то на компанію чекатимуть екологічні санкції та штрафи.

Нагадаємо, Синютка підбив підсумки вивезення сміття зі Львова

comments powered by HyperComments