Як Садовий вимагає від інших те, чого сам не робить

Максим Бурич  |  Четвер, 20 липня 2017, 15:43
Львівська міська рада хоче отримувати щомісячні звіти про вивіз сміття з міста
Як Садовий вимагає від інших те, чого сам не робить

Під час сьогоднішньої сесії міської ради депутати проголосували за ухвалу «Про внесення змін до ухвали міської ради від 29.06.2017 № 2163 «Про організацію вивезення твердих побутових відходів у м. Львові на період до 30.06.2019». Міський голова вкотре наголосив на звітності ЛОДА по витраченим коштам на вивезення ТПВ та переклав свої думки та бажання на рахунок львівя’н.

"Є чітка позиція громади міста Львова. Ми готові платити кошти за безпеку громадян. Ми погодили суму 300 мільйонів в рік, на цей рік – 150 мільйонів. Була дискусія на сесії обласної ради, що робити з тими коштами, які передбачалися згідно підписаного меморандуму. Ми чітко пояснили, що в цю суму входять кошти по меморандуму, і власне ці правки ми сьогодні проголосували на сесії міської ради, що є логічно, і що повністю знімає питання зі сторони обласної ради, бо вони хотіли частину коштів спрямовувати на соціально-економічний розвиток тих чи інших районів, міст, які будуть в максимальній координації з містом щодо прийому відходів. Також ми прописали, що до 5 числа кожного місяця місто повинно отримати звіт від області за використані кошти. На сьогодні від обласної адміністрації ми не отримали жодних тарифів", - зазначив Садовий.

Проте, Садовий знову вдався до маніпуляцій та відвертої брехні. Раніше, у телефонній розмові з директором департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарієм Романчуком було зазначено, що міський голова Львова витрачав більше грошей на вивезення ТПВ, аніж наразі. За його словами, 150 мільйонів гривень, які міська рада має передати Львівській ОДА – це сума значно менше, аніж міський голова витрачав на компенсації перевізникам раніше.

«Тут треба запитати Андрія Садового, скільки він витратив грошей з початку року на компенсацію перевізникам за вивезення сміття зі Львова. Ця сума є значно більшою, аніж 150 мільйонів гривень, які він має надати. Якщо подивитись, то на майже кожній сесії міської ради відбувається виділення додаткових грошей для КП «Львівспецкомунтранс» на компенсацію перевізникам за вивезене сміття. Насправді, тут Андрій Іванович дуже лукавить коли таке говорить, і це дуже прикро чути, але це - лише маніпуляція і не більше», - зазначив Назарій Романчук.

Також, під час звіту міського голови, Андрій Садовий зазначив, що на завтра заплановано підписання договору між Європейським банком та Львовом. "Ми співпрацюємо з Європейським інвестиційним банком, Європейським банком реконструкції та розвитку...Завтра ми підписуємо угоду про виділення для Львова 20 млн євро і 11 млн гранту. Це дуже велика довіра до громади Льова, до усіх нас". Мер каже, що ці кошти будуть направлені на перший етап відновлення Грибовицького сміттєзвалища, а також буде збудований комплекс для поводження з твердими побутовими відходами. Також виділять кошти на соціальну програму "Zero waste".
 

Нагадаємо, Львівській міськраді 31 мільйон євро на сміття від Європи
Садовий дуже лукавить щодо грошей на сміття, - Назарій Романчук

comments powered by HyperComments