У Львові відбудеться «жива бібліотека» вихідного дня

Роман Матвіюк  |  Середа, 19 липня 2017, 11:43
Living Library Weekend – це інноваційний спосіб боротьби зі стереотипами, стигмою, забобонами та дискримінацією, вона покликана сприяти розвитку толерантності та взаєморозуміння між людьми.
У Львові відбудеться «жива бібліотека» вихідного дня

У  цій живій бібліотеці візьмуть участь «живі книги» з Харкова та Львова для того, щоб через діалог розвіяти існуючі міфи про жителів східних і західних областей України, а також інші стереотипи. Учасників чекають історії таких  «живих книг» (людей): вегана; мандрівника, що відвідав 21 країну; небінарної  персони; ІВС-волонтерки; незрячої  людини; ЛГБТ-активіста; колишнього  наркозалежного; організаторки  "Живої Бібліотеки" з Харкова (полтавчанки);

Читач може обрати будь-які з перелічених книг та поспілкуватися з ними протягом сесії, яка триває 30 хвилин. Всього планується  4 сесії спілкування. Також, в рамках заходу, відбудеться відкриття фотовиставки присвяченої волонтерству, а по завершенню організатори проведуть рефлексію  в формі дискусії  на тему «Стереотипів та  історичних  міфів про український народ», де кожен зможе висловити свої почуття та думки.

Захід відбудеться 23 липня з 13.00-17.00 год у Львові на вулиці Уласа Самчука, 2 приміщення «Сенсотека»

Якщо львів’яни мають бажання навчитися  організовувати «Живі Бібліотеки», за методикою затвердженою «Радою Європи»,  тоді  реєструйтеся на  тренінг по їх організації , який пройде 22 липня  https://goo.gl/UtdwLw.  Відібрані учасники отримають детальну інформацію про тренінг на електронну  скриньку. Дата та час: 22 липня з 13:00  до 17:00.  Місце проведення:  Вільний простір майбутнього Carpoint To-U, м. Львів вул. Липинського 36. (з центру - трамвай №5, маршрутки або пішки 30хв )

Організатори заходу: ініціативна група «Human Library Kharkiv» та ГО «Інститут українських студій». Проект реалізується в рамках Програми національних обмінів за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).

Вхід на всі заходи Living Library Weekend вільний за умови попередньої  реєстрації https://goo.gl/UtdwLw.

Деталі за посиланням: www.facebook.com/events/479346945753603

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments