Садовий гальмує передачу «Львівспецкомунтрансу», - Львівська ОДА

Олег Довганик  |  Вівторок, 18 липня 2017, 21:48
Рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища проводитиме область
Садовий гальмує передачу «Львівспецкомунтрансу», - Львівська ОДА

Місто Львів гальмує процес передачі комунального підприємства «Львівспецкомунтранс» обласній державній адміністрації і у зв’язку із цим у області є певні проблеми. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

«Це відбувається навіть попри те, що прийняте відповідне рішення сесії Львівської обласної ради, у якому було прописано процедуру спрощеної процедури передачі цього підприємства, але, на жаль, до сих пір не надано жодних пропозицій, щоб ми могли прийняти це підприємство і ефективно ним управляти і покращувати його роботу», - сказав Романчук.

Він також зазначив, що спосіб, у який Львівська міська рада хоче передати «Львівспецкомунтранс» є абсолютно неприпустимим.

«Він не передбачає тих функцій, які має здійснювати обласна державна адміністрація в управлінні підприємством. Ми надали Львівській міській раді свої пропозиції, надали договір, який опрацювали юристи і вони мають на нього зреагувати», - сказав Романчук.

Директор департаменту ЖКГ пояснив: «На сьогодні, жодної реакції по цьому немає».

«Львівська міська рада пояснює, що хоче створити філію підприємства. Рішенням сесії було передбачено те, що підприємство має бути повністю переданим у тимчасове управління», - сказав Романчук.

Крім того, директор департаменту пояснив, що справді рішенням сесії Львівської міськради передбачено, що рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища проводитиме Львівська ОДА.

«Якщо подивитись рішення Львівської міської ради, то згідно із ним, у Львівську ОДА і передається рекультивація Грибовицького сміттєзвалища. «Львівспецкомунтранс» є отримувачем коштів на рекультивацію Грибовицького полігону», - сказав Романчук.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради делегували повноваження із вивозу ТПВ з міста Львова обласній державній адміністрації.

comments powered by HyperComments