В Києві їздять 40 трамваїв від Pesa, а не від львівського "Електрону"

Вівторок, 18 липня 2017, 09:31
В понеділок в Києві відбувся аукціон з електронних закупівель ProZorro. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. В аукціоні брали участь польська Pesa та українсько-німецьке СП "Електронтранс" (Львів).
В Києві їздять 40 трамваїв від Pesa, а не від львівського "Електрону"

Польский виробник «Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spółka Akcyjna» виграв аукціон на поставку в Київ 40 низькопольних 26-метрових трамваїв. Вони запропонували отримати за них 1 млрд 813199 млн гривень, хоча сума закупівлі 1 946 млрд гривень.

Другий учасник - українсько-німецьке СП "Електронтранс" запропонував за таку саму кількість трамваїв власного виробництва 1 млрд 813,2 млн гривень. Ця ціна не змінювалась в процесі аукціону.  

Відомо, що Pesa спочатку ставили за трамваї  1 млрд 846416 млн гривень.
Відтак, 1 тисяча гривень зібрала в сторону польського виробника.  Чому «Електрон» не знизив суму під час аукціону - невідомо.

Варто зазначити,  що на початку цього року в Києві вже був оголошений подібний тендер. Тоді розмова йшла про 40 трамваїв за 1,96 млрд гривень. Тендер мав пройти на початку квітня, але був скасований через те, що тільки польський виробник був єдиним, хто падав заявку.  
Тоді ж, СП "Електронтранс" перемогли в торгах в червні цього року. Вони поставили до Києва 7 7 низькопольних 30-метрових трамваїв за 301 млн гривень.

Наразі, в Києві вже їздять 10 трамваїв Pesa.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments