В міській раді обговорили концепцію плану міста по відкритим даним

Максим Бурич  |  Понеділок, 17 липня 2017, 21:00
Чергове засідання представників міської влади для обговорення відкритих даних та доступності інформації для львів’ян
В міській раді обговорили концепцію плану міста по відкритим даним

Здавалось би, не приховуйте інформацію – от і все діло. В міській раді Львова відбулось обговорення плану міста по відкритих даних та концепція карти руху міської влади у впровадженні відкритих даних для жителів міста.

Присутні на обговоренні почали з важливості впровадження хартії, яка би регламентувала роботу щодо подальшого забезпечення відкритості інформації. Так, в запропонованій хартії значиться декілька основних пунктів:

  • Відкритість за замовчуванням
  • Оперативність та чіткість
  • Доступність та застосовуваність
  • Порівнюваність та інтероперабельність
  • Покращене урядування та залучення громадян
  • Інклюзивний розвиток та інновації

На думку авторів хартії, саме ці пункти мають бути основними у взаємодії влади міста та львів’ян. Відкритість інформації та діяльність міської влади під час обговорення переплітались, а деякі пункти здаються часом абсурдними, зважаючи на діяльність влади Львова за останній час.

Як зазначають автори хартії по деяким пунктам мають відбутись публічні обговорення з громадськими активістами та вдосконалення Порталу відкритих даних. Згідно з планом, Львівська міська рада збирається постійно вести Портал та його вдосконалювати:

Методом проведення консультацій з громадськими активістами, експертним середовищем та розпорядниками даних буде визначено перелік наборів муніципальних даних, які мають бути опубліковані. На наступному етапі буде проведено загальне онлайн опитування з метою визначення пріоритетності публікації наборів даних.

В Львівській міській раді проведено серію навчань щодо відкритих даних: 1 вступне навчання (ознайомлення із загальними принципами відкритих даних); 2 практичних навчання (для розпорядників даних, щодо правил створення якісних наборів відкритих даних); 1 практичне навчання (для розпорядників даних, щодо правил публікації наборів даних на Порталі відкритих даних)

«Забезпечити оприлюднення на Порталі пріоритетних наборів даних (відповідно до Постанови №835, розпорядження №609), а також щодо кожного набору даних буде визначено період оновлення. Функція контролю за оновленням наборів даних закріплюється за ЛКП "Міський центр ІТ"», - зазначають автори хартії.

 

comments powered by HyperComments