НАБУ та САП затримали посадовців Збройних сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод»

П'ятниця, 14 липня 2017, 14:10
14 липня було затримано 5 посадовців. Їм висунута підозра за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Затримали посадовців детективи Національного антикорупційного бюро України, котрі діяли за вказівкою прокурорів САП.
НАБУ та САП затримали посадовців Збройних сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод»

Під час досудового розслідування було виявлено інформацію про створення та реалізацію протизаконної схеми. Стало відомо, що держслужбовці ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України  разом з службовими особами ДП «Львівський бронетанковий завод», засновником ТОВ та ще з участю фіктивних фірм купили велику кількість запасних частин та комплектуючих деталей для бронетанкового озброєння і техніки. Вони витратили бюджетних 28,5 млн. грн. Цю розтрату вони вчинили у 2015 році.

Хитрий план полягав в тому, що для танків Т-72 організації мали купити нові дивгуни, але замість них було закуплено такі, котрі раніше були у вжитку. Деякі з них були неробочі та ще й попередньо продані. У 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишок Міноборони.Відомо, що таку модель двигунів припинили випускати ще 1990-х років.

На даний момент затримано 5 осіб: начальника ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майора), начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковника), директора та заступника директора ДП «Львівський бронетанковий завод», також засновника ТОВ. Розслідувати дану справу НАБУ почали в кінці листопаду 2016 року.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта"

 

comments powered by HyperComments