Храм святих апостолів Петра і Павла відреставрують до 2022 року

Максим Бурич  |  Вівторок, 11 липня 2017, 16:30
Повну реставрацію Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла планується завершити до 2022 року
Храм святих апостолів Петра і Павла відреставрують до 2022 року

Про це під час прес-конференції повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. За словами міського очільника, українсько-польська група реставраторів наразі продовжує вже 4-й етап протиаварійних та консерваційних робіт стінопису над вівтарною частиною Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

Як зазначає настоятель храму отець Степан Сус, повна реставрація буде продовжуватись до 2022 року, а роботи з реконструкції фасадної частини можуть завершитись вже в цьому році. Також отець Степан зазначив, що всі роботи у храмі проводяться у співпраці з Міністерством культури і національної спадщини Республіки Польща.

У 2015 році був проведений перший етап реставраційних робіт настінних поліхромій на склепінні пресвітерію. Роботи вели польські та українські спеціалісти. Вартість реставраційних робіт у 2015-2016 роках склала приблизно 2 мільйони гривень. Вже на цьогорічні роботи витрати складатимуть приблизно 2,8 мільйона гривень.

Міська рада виділила на реставрацію Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла з міського бюджету 1 мільйон 16 тисяч гривень на проведення робіт з реставрації даху над бічною навою та бічним фасадом храму Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

«Було би добре, якщо б вся Україна долучилась до фінансування реставрації цього храму. Для того, аби його повністю відновити треба мільйони», - заявив міський голова Андрій Садовий.

Окрім реставрації Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла цього року тривають роботи і в інших храмах Львова. Зокрема, продовжено ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки архітектури національного значення 1607 року – костел Непорочного зачаття Монастиря сс. Кларисок («Музей Пінзеля»), вул. Личаківська, 2. Вартість робіт у 2016 році склала 1 430,21 тисячі гривень. У 2017 році заплановано завершення робіт по фасадах. Також продовжуються роботи з реставрації храму святої Трійці на вул. Тершаковців, 1а. Вартість робіт у 2016 році становила 99,40 тисяч гривень. Продовжиться реставрація костелу Домініканців на пл. Музейній,3. Вартість робіт у 2016 році склала 182,30 тисяч гривень.
Цього року розпочались ремонтні роботи в церкві св. Миколая (вул. Б. Хмельницького,28). На ремонтні роботи міська влада виділила 2,5 мільйони гривень.  

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments