Пільгові категорії населення вже 10 днів користуються 50%-ю знижкою у громадському транспорті області

Олег Довганик  |  Понеділок, 10 липня 2017, 20:54
Учасників бойових дій перевізники і надалі перевозять безкоштовно
Пільгові категорії населення вже 10 днів користуються 50%-ю знижкою у громадському транспорті області

Уже 10 днів, як у області з 1 липня набрали чинності зміни у перевезенні пільговиків на Львівщині. Відтак, пенсіонери платять половину вартості у міжміських маршрутках.

Про це під час апаратної наради повідомив в.о. директора департаменту транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло.

"Учасників бойових дій перевізники і надалі перевозять безкоштовно і за це не хочуть ніякої компенсації, бо розуміють, що це їх спільна соціальна відповідальність за тих людей, які нас зараз захищають на сході України. Щодо пенсіонерів зараз діє знижка 50% вартості проїзду", – зазначив  Роман Кокотайло.

Він додав, що проблем із перевезенням пенсіонерів у маршрутках області немає. Натомість виникають деякі непорозуміння у міських маршрутах міста Львова, оскільки окремі водії також вимагають від пенсіонерів оплачувати половину вартості проїзду.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка попросив керуючу справами виконкому Марту Литвинюк ще раз проінформувати мешканців міста Львова щодо того, що вартість проїзду у міському транспорті Львова не змінилась.

Нагадаємо, перевезення пільговиків у маршрутках Львівщини без змін здійснювалось до 1 липня цього року.

Саме з 1 липня планувалося запровадити пілотний проект з монетизації пільг, втім його поки відклали.

comments powered by HyperComments